vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

fred-astaire Odkrito.si

Tako življenje je imel, preden je postal ...

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

PR-ovec UKC Ljubljana Jure Brankovič plačan bolje od mnogih zdravnikov

Deli na:
PR-ovec UKC Ljubljana Jure Brankovič plačan bolje od mnogih zdravnikov

Jure Brankovič je bil nekoč novinar Pop TV. - Foto: Pop TV

V času, ko se soočamo z največjo zdravstveno krizo, so nas poznavalci opozorili, da imajo mnogi zdravniki manjšo plačo, kot jo ima recimo vodja odnosov z javnostmi na UKC Ljubljana Jure Brankovič. Ta nekdanji novinar je v sistemu javnih uslužbencev v višjem plačnem razredu od petdesetega, so nas opozorili.

Preverili smo pri samem Brankoviču. Informacije so bile točne, dejansko je uvrščen v 51. plačni razred. Zneska sicer ni navedel, glede na zadnje objave o višini zneskov plačnih razredov pa gre za 3.129 evrov bruto osnovne plače oziroma 1.946 evrov neto plače. Seveda je to osnovna plača brez dodatkov, skupaj s temi gotovo krepko presega dva tisoč evrov. Približno enako stari zdravniki specializanti imajo manjšo osnovno plačo, vprašanje pa je, ali imajo res manj odgovorno delo.

PR- ovca smo vprašali še, kako komentira navedbo naših virov, da naj bi se za njegovo visoko plačo (naknadno zvišanje od oktobra 2018, ko se je zaposlil na UKC) zavzel nekdanji generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder in to v času, ko ni bil več na čelu UKC, pač pa minister za zdravje v Šarčevi vladi. Brankovič je na to odgovoril, da si želi, »da bi imeli anonimni sejalci neresnic vsaj tokrat prav.«


Razložil je, da je bil sprva v 49. plačnem razredu (s priznanimi napredovanji in plačnima razredoma za vodenje), nato pa je na podlagi dveh prevrednotenj (dogovor za javni sektor) prišel najprej v 50. plačni razred in od novembra 2019 v sedanjega 51.

Sicer pa je Brankovič tudi "ustrezen" politični kader. Tako ga je vlada Marjana Šarca septembra 2019 predlagala, državni zbor pa istega meseca potrdil za nadzornika v Slovenski tiskovni agenciji. Mandat ima do decembra 2023. Zanimivost: tedanji minister za zdravje v Šarčevi vladi je bil prejšnji Brankovičev šef na UKC Ljubljana- Aleš Šabeder.

Poznavalci pa glede njegove vloge na STA menijo, da je ob takšnih prijateljskih nadzornikih, kot je Brankovič, dolgoletni direktor STA Bojan Veselinovič kot še eden od "ustreznih" kadrov levice na povsem varni strani.