atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Oseba, ki je prizadela Kate Middleton, povezana z ...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

bris, koronavirus Svet24.si

Z novim koronavirusom okužen učenec OŠ Ludvika ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

Slovenija

Pozabljeni: Katarina Hočevar, nekdanja poslanka Državljanske liste

Deli na:
Pozabljeni: Katarina Hočevar, nekdanja poslanka Državljanske liste

Katarina Hočevar, nekdanja poslanka Državljanske liste. - Foto: Primož Lavre

Katarina Hočevar je bila poslanka v mandatu od decembra 2011 do julija 2014. Po končanem poslanskem mandatu in zatonu Državljanske liste se je vrnila na kmetijsko ministrstvo, kjer vodi kadrovsko službo.

Verjetno se pogosto vprašate, kaj danes delajo nekateri državljani Slovenije, ki so tako ali drugače zaznamovali naša življenja. Ali smo zanje dali svoj glas, se nad njihovimi odločitvami jezili, jih podpirali, za nekatere med njimi smo navijali, tretje smo radi prebirali ali hodili na njihove koncerte. Nekateri so bili bolj ali manj uspešni poslanci, župani, drugi odlični športniki, tretji novinarji. Zanimiva so tudi življenja nekdanjih glasbenikov, ki so se umaknili v osamo, življenja nekdanjih zapornikov ali odvisnikov. O teh bomo pisali v rubriki Pozabljeni in poslušali izbrskati kaj zanimivega z njihove življenjske poti.

Hočevarjeva je kot poslanka vložila 38 poslanskih vprašanj in pobud. Bila je prva podpisana pod spremembo 90. člena ustave, ki je v slovenski pravni red prinesla novo referendumsko ureditev.

Katarina Hočevar je z izvolitvijo v DZ leta 2011 v rdečih revirjih prekinila vsakokratno volilno zmagoslavje poslancev leve politične usmerjenosti.

Zoranu Jankoviću, ki se je po volitvah trudil sestaviti vladno koalicijo, je v obraz povedala, zakaj mu ni zaupala svojega glasu in zakaj se ji je zameril že kot šef Mercatorja.V reviji pišemo, kako je zvozila obdobje po izpadu iz parlamenta in zakaj se ni več hotela aktivno udejstvovati v politiki.

Hočevarjeva pove, v čem vidi zaton in konec Državljanske liste.

Razkrije, kaj si misli o aktualni vladi in ali bo še kdaj nastopila kot kandidatka na lokalni ali državni ravni za kakšno politično funkcijo.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...