nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pošto Slovenije tudi letos tepe naložba v NKBM

Deli na:
Pošto Slovenije tudi letos tepe naložba v NKBM

Foto: Arhiv Reporterja

Nadzorni svet Pošte Slovenije je na včerajšnji seji obravnaval informacijo o poslovanju tega državnega podjetja v prvih osmih mesecih. Družba je v tem obdobju zabeležila pozitiven bruto poslovni izid v višini nekaj več kot 6,83 milijona evrov, so sporočili iz Pošte Slovenije. Nižji rezultat je posledica slabitve vrednosti naložbe v delnice NKBM.

Kot je po seji pojasnil predsednik nadzornega sveta Davorin Kračun, je nižji poslovni rezultat v primerjavi z rezultatom v prvih šestih mesecih tudi posledica slabitve vrednosti naložbe v delnice Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) v višini dobrih 5,2 milijona evrov. Pošta Slovenije je namreč v letošnjem prvem polletju ustvarila 12,2 milijona evrov dobička pred davki.

Pošta Slovenije je sicer lani ob 238 milijonih evrov poslovnih prihodkov beležila 8,9 milijona evrov čistega dobička, tudi ta rezultat pa je bil zaradi slabitve naložbe v NKBM za skoraj polovico nižji od doseženega v letu 2010.

Letošnji finančni načrt predvideva enoodstotno rast poslovnih prihodkov, dobiček pred obdavčitvijo pa naj bi znašal skoraj 22 milijonov evrov. Vendar so nadzorniki na včerajšnji seji razpravljali tudi o rebalansu načrta, ki pa ga, kot je za STA povedal Kračun, še niso dokončno potrdili.