pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Državna služba za partnerja premierke Bratušek

Deli na:
Državna služba za partnerja premierke Bratušek

Foto: Primož Lavre

Mitja Cvjetičanin (levo), partner premierke Alenke Bratušek, naj bi službo v hčerinskem podjetju Pošte Slovenije EPPS dobil po zaslugi Aleša Hauca (desno).

Mitja (Mičo) Cvjetičanin, partner premierke Alenke Bratušek, o katerem smo pisali v prejšnji številki Reporterja, je zaposlen v podjetju EPPS (Elektronsko pismo Pošte Slovenije), hčerinskem podjetju Pošte Slovenije. V podjetju, ki ima sedež v ljubljanskih Stegnah, dela od 1. novembra 2010, nam je odgovoril direktor Vili Hribernik. Neuradno smo izvedeli, da naj bi takrat potrebovali komercialiste, ki bi hodili po terenu in iskali kupce njihovih storitev. Podjetje se namreč ukvarja s tiskanjem položnic, računov in dopisov. Naročnik pošlje seznam naslovnikov in vsebino pisma, EPPS pa poskrbi za tisk in razpošiljanje.

V Stegnah nekateri namigujejo, da je dobil zaposlitev v precej nenavadnih okoliščinah, in sicer na podlagi domnevno prirejenega razpisa, prste pa naj bi imel vmes od aprila 2012 šef NKBM Aleš Hauc, ki je takrat vodil Pošto Slovenije in je poslovno tesno sodeloval z NKBM. Slednja je tudi večinska lastnica Poštne banke Slovenije (PBS), na poštnih okencih pa se lahko opravijo vse bančne storitve za PBS in NKBM. Leta 2010 je Hauc nastopil nov mandat v Pošti Slovenije, čeprav so ga že vabili v NKBM. Takrat je v nadzornem svetu druge največje slovenske banke sedela tudi Alenka Bratušek. Torej v času, ko je službo dobil Mitja (Mičo) Cvjetičanin. Ta je, tako pravijo viri, na EPPS prišel iz Cetisa, celjskega podjetja, ki je pravzaprav konkurenca EPPS. Trudil naj bi se, bojda ne preveč uspešno, da bi Cetisove naročnike zvabil k EPPS.