matej tonin Dobra karma

Matej Tonin: ministrant ali narcis pod žarometi ...

mars, marsis Svet24.si

Pod površjem Marsa več vodnih teles

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

meja mejni prehod obrezje hrvaska bobo1 Svet24.si

Od danes iz obmejnih hrvaških županij v ...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

Lucija Ćirović Njena.si

Lucija Ćirović ima zabavno srčno izbranko

Slovenija

Poslanec Trček besen na Janševega državnega sekretarja Mahniča, ki po njegovem blati državljane na Twitterju; vlada brani Mahničevo svobodo izražanja

Deli na:
Poslanec Trček besen na Janševega državnega sekretarja Mahniča, ki po njegovem blati državljane na Twitterju; vlada brani Mahničevo svobodo izražanja

Žan Mahnič in Janez Janša v DZ. - Foto: Bobo

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odgovor na pisno poslansko vprašanje Franca Trčka iz SD. Ta je državnemu sekretarju za nacionalno varnost Žanu Mahniču očital neprimerno komuniciranje na Twitterju. Vlada pa ugotavlja, da ustava zagotavlja svobodo izražanja.

"Naloga državnih sekretarjev za nacionalno varnost v ustavnih parlamentarnih demokracijah ni blatenje državljank in državljanov na Twitterju, kar dobesedno dnevno počne sedanji tozadevni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade. To ni naloga državnega sekretarja za nacionalno varnost tudi, ko državljanke in državljani udejanjajo ustavno pravico do zbiranja in združevanja," je v poslanskem vprašanju sredi julija zapisal Trček in vprašal, kdaj se bo to končalo in kdo bo za to prevzel odgovornost. Konkretnih tvitov, ki so se mu zdeli neprimerni, v poslanskem vprašanju ni navedel.

Vlada je, kot je zapisano v sporočilu po današnji dopisni seji, pisno poslansko vprašanje proučila in odgovorila: "Ustava Republike Slovenije v 39. členu zagotavlja svobodo izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja."

Loading...