nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanec sprašuje vlado zaradi prihoda mladoletnih migrantov

Deli na:
Poslanec sprašuje vlado zaradi prihoda mladoletnih migrantov

Foto: Arhiv Reporterja

Vlada naj bi še ta teden dala soglasje za nastanitev mladoletnih migrantov brez spremstva v dijaška domova v Novi Gorici in Postojni. Ker izkušnje iz tujine kažejo, da nihče ne ve, ali so mladoletni migranti v resnici mladoletni, ter ker v imenu Alaha po Evropi morijo in posiljujejo tudi najstniški begunci, je samostojni poslanec DZ Andrej Čuš naslovil na vlado poslansko vprašanje.

Ob zaostreni varnostni situaciji v Evropi se poraja kar nekaj pomislekov in vprašanj, vezanih predvsem na varnost državljank in državljanov Slovenije, kakor tudi na posledice le teh dejavnosti na lokalno okolje in skupnost, je zapisal Andrej Čuš. Po njegovo je pomemben tudi finančni vidik, saj mnogo državljank in državljanov Slovenije iz dneva v dan živi vse slabše, na drugi strani pa ni problem poiskati sredstev za vse druge.

Čuša zato zanima, ali sta z ukrepom vlade seznanjeni lokalni skupnosti v Novi Gorici in Postojni, kako bo poskrbljeno za varnost domačinom, ko bodo tja naselili mladoletne migrante in koliko mladoletnih tujcev bodo naselili v dijaška domova. Ker migranti, tudi tisti brez spremstva, pogosto bežijo in se za njimi izgubi vsaka sled, Čuš še sprašuje, kako bodo preprečili pobege, še posebej, ker so iz podobnega centra na Hrvaškem nedavno pobegnili trije mladoletniki iz Afganistana.

»Kako se bo ravnalo z mladoletnimi posamezniki, ki se na naših tleh nahajajo nezakonito?« in »Kakšne finančne posledice bo imel omenjeni ukrep?« še zanima poslanca Andreja Čuša.