benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Za »mladoletna« migrantska posiljevalca odkrili, da sta stara vsaj 21 let

Deli na:
Za »mladoletna« migrantska posiljevalca odkrili, da sta stara vsaj 21 let

Foto: Getty Images

Za »mladoletna« migranta brez spremstva, ki sta bila januarja aretirana, ker sta posilila 12-letno deklico, so na podlagi pregleda zob za enega odkrili, da je star vsaj 21 let, če ne več, poroča nemški Bild.

Gre za iranska državljana, ki sta nemškim oblastem sveto prisegala in se zaklinjala, da sta stara 15 in 16 let. Zato so ju tudi premestili v center, kjer so mladoletni migranti. Nemčija je v šoku in se sprašuje, kaj bo z otroci, ki se družijo s takimi »mladoletniki«.

V Sloveniji se že nekaj dni ukvarjamo s šestimi migrantskimi mladoletniki, ki jih zaradi protesta staršev ne bodo nastanili v dijaškem domu Kranj. To je po besedah ravnateljice doma Judite Nahtigal »nerazumna histerija«, nekateri levičarski mediji pa so uprizorili pravi lov za dvema ducatoma profesorjev, ki so prav tako nasprotovali namestitvi. Vsi, ki bi radi mladoletne migrante namestili v dom, zatrjujejo, da so popolnoma neškodljivi, saj gre za otroke.

No, to sta zatrjevala tudi dva »mladoletna« Iranca v Düsseldorfu, ki naj bi v Nemčijo prišla sama. Oblastem sta se sveto zaklinjala, da sta stara 15 in 16 let. Čeprav se je vse skupaj zdelo sumljivo, so jima pač verjeli, kajti tako uboga, bežeča pred vsemi grozotami Bližnjega vzhoda, sta se najbrž po videzu na naporni poti postarala. Namestili so ju v center, kjer so mladoletni otroci. Hitro sta pokazala svoj pravi obraz in zverinsko posiljevala 12-letno deklico. Ob aretaciji sta trdila, da sta mladoletna, po pregledu zob pa so strokovnjaki pri enem odkrili, da je star vsaj 21 let, če ne še več. Pri drugem preiskava še poteka, vendar menijo, da je tudi ta daleč od tega, da bi bil še »otrok«.

»Mladoletna« osumljenca so zdaj umaknili iz otroškega centra, poroča Bild. Pojavljajo se tudi zahteve, da tem migrantskim otrokom ni več mogoče verjeti na besedo in da bi morali vsakega pregledati forenziki, koliko je v resnici star. Šele po tem bi jih lahko namestili v centre za otroke brez spremstva.