Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avra?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

Slovenija

Poslanec LMŠ Darij Krajčič odstopa zaradi kraje sendviča v trgovini

Deli na:
Poslanec LMŠ Darij Krajčič odstopa zaradi kraje sendviča v trgovini

Foto: DZ/Matija Sušnik - Darij Krajčič v državnem zboru.

Dejanje poslanca LMŠ Darija Krajčiča je bilo nedopustno, zato je prevzel odgovornost in odstopil, je v današnji izjavi za medije poudaril vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. Po njegovih besedah je Krajčič, ki sicer dogodek obžaluje in se je zanj opravičil, takšno odločitev sprejem sam.

Golubović je sicer Krajčiča označil kot strokovnjaka in dobrega človeka, ki pa je storil nedopustno dejanje. "Če želimo slediti vrednotam in načelom LMŠ, je treba za to dejanje prevzeti odgovornost. In prevzel je odgovornost in odstopil kot poslanec," je dodal vodja poslanske skupine največje vladne stranke.

Na vprašanje, ali se je Krajčič za ta korak odločil sam ali pa ga je v odstop prepričala stranka, je Golubović odgovoril, da so se z njim sicer pogovorili, da pa je odločitev sprejel sam. Kot je dodal, nihče ni dvomil, kakšno odločitev bo sprejel, saj je šlo za nedopustno dejanje, zaradi katerega je bil odstop edina možnost. Golubović je še dodal, da vsi poslanci LMŠ obžalujejo to, kar se je zgodilo, da pa bi vsak od njih v takšnem položaju odstopil.

Krajčič se današnje izjave za medije ni udeležil, je pa za POP TV zjutraj pojasnil, da pri dogodku, ki je pripeljal do njegovega odstopa, ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment. Dogodek je obžaloval in se zanj opravičil.

Kot je na torkovi seji odbora DZ za kmetijstvo povedal Krajčič, se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič. "Zdaj bom naredil eno samoprijavo," je, kot je razvidno iz magnetograma seje, napovedal. "Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute," je pojasnil in dodal, da ga niso videli oziroma upoštevali. "Kot da sem tam 'luft'," je bil slikovit."In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi," je pojasnil.

Kot je razbrati iz videoposnetka seje, so poslanci in drugi udeleženci seje Krajčičevo pripoved pospremili s smehom.

Krajčič je bil na lanskih parlamentarnih volitvah prvič izvoljen v DZ, in sicer v Mozirju v celjski enoti. Pred tem je bil strokovno-raziskovalni sodelavec na Gozdarskem inštitutu Slovenije. Leta 1965 v Murski Soboti rojeni doktor gozdarskih znanosti je v preteklosti deloval kot direktor v zasebnem sektorju in v javnem zavodu. V DZ pa je vodil delo odbora za zadeve Evropske unije, član pa je bil v odborih za infrastrukturo, okolje in prostor ter za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Glede na izide volitev, ki so objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije, naj bi Krajčiča v parlamentu nasledil Nik Prebil, a v stranki tega še niso potrdili.

Loading...