Revija Reporter
Slovenija

Poslanci imajo vprašanja za Šarca; Krajčič naj bi se poslovil

STA

4. mar. 2019 6:00

Deli na:

Marjan Šarec

Bobo

DZ se bo sestal na redni seji, na kateri se bo predvidoma najprej seznanil z odstopom poslanca LMŠ Darija Krajčiča, nato pa bo premier Marjan Šarec odgovarjal na poslanska vprašanja. Janija Ivanušo (SNS) bo zanimalo, kako smo pripravljeni na morebitno novo gospodarsko krizo, Mašo Kociper (SAB) pa uresničevaje koalicijske pogodbe pri pokojninah.

Krajčič je odstopno izjavo podal pred dnevi, ko je v trgovini blizu DZ ukradel sendvič, ki ga je pozneje sicer plačal. A je nato v petek dejal, da razmišlja, da bi izjavo umaknil, ker da je bila njegova odločitev prenagljena. O umiku, naj bi se dokončno odločil do začetka današnje seje, a je, kot kaže, odločitev že sprejel. V nedeljo je namreč za televizijo POP TV potrdil, da odstopne izjave ne bo umaknil in da tako odhaja iz državnega zbora.

V okviru vprašanj poslancem predsedniku vlade in ministrom bo premierju Šarcu vprašanje zastavila tudi Ljudmila Novak (NSi), ki jo bo zanimalo, kako namerava vlada po odstopu ministra Jureta Lebna nadaljevati zastavljene spremembe in reforme na področju delovanja ministrstva za okolje in prostor. Suzana Lep Šimenko (SDS) bo zastavila vprašanje v zvezi z minimalno plačo, Luka Mesec (Levica) pa v zvezi z napovedano davčno reformo.

Največ časa bo sicer DZ na tokratni seji namenil rebalansu proračuna za leto 2019. Poslanci bodo razpravo o tem začeli v torek in jo predvidoma končali v sredo.