ženska Dobra karma

'Soočanju s preteklostjo ne boste mogli ...

princ william, princ harry Svet24.si

Princu Harryju gre v nos, da princ William velja ...

JANSA FB obljuba migranti Reporter.si

Število nezakonitih prehodov meje tudi pod ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

Slovenija

Poškodovani v eksploziji plina v Britofu utrpeli opekline, a odnesli jo bodo brez brazgotin

Deli na:
Poškodovani v eksploziji plina v Britofu utrpeli opekline, a odnesli jo bodo brez brazgotin

V sredo poteka preverjanje in iskanje napake na novem plinovodu. - Foto: Bobo

Zdravstveno stanje vseh poškodovanih v torkovi eksploziji plina v Britofu pri Kranju, ki so ostali na zdravljenju v UKC Ljubljana, je stabilno in jo bodo odnesli brez večjih posledic ali poškodb, je povedal Albin Stritar z UKC Ljubljana. Tako niti ne bodo imeli brazgotin, saj je šlo za povrhne opekline. Domov bodo šli v dveh oz. treh dneh.

Pri poškodovancih gre za manjše, povrhne opekline, zato operacije niso bile potrebne, je v današnji izjavi za medije pojasnil zdravnik kliničnega oddelka za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Stritar.

Trije otroci, ki so utrpeli opekline na obrazu, so na pediatrični kliniki, kjer bodo ostali predvidoma še dva dneva, saj morajo spremljati njihove oči in dihala. Tako imajo prek obraza povoj, oči imajo odprte in jih oskrbujejo s kapljicami oz. mazilom.

Odrasla - gre za delavca ki sta bila v oz. ob jašku v času eksplozije - se zdravita na opeklinskem oddelku in bosta odpuščena v domačo oskrbo v roku dveh ali treh dni.


Delavec, ki je bil v času eksplozije ob jašku, je utrpel opekline po celotni glavi, medtem ko je bil drugi, ki je bil v jašku, opečen po roki in obrazu, ne pa po celotni glavi, saj je nosil pokrivalo.

Otroci bodo popolnoma okrevali predvidoma v roku enega meseca, do takrat jih bodo ambulantno spremljali, je povedal Stritar in dodal, da bo okrevanje odraslih poškodovancev trajalo predvidoma pet tednov.

Sicer pa otroci dodatne oskrbe poleg opeklin, denimo zaradi kakšne travme, niso potrebovali. "Bili so mali otroci radovedneži," je dejal Stritar. Pri sprejemu so tudi izključili kakšne druge poškodbe.

Vseh šest poškodovanih v torkovi eksploziji plina v Britofu so namreč pripeljali v ljubljanski UKC, enega od otrok so v torek tudi že odpustili v domačo oskrbo.

Loading...