Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

Slovenija

Poraz Graha Whatmougha: delovno sodišče zavrnilo njegovo tožbo zoper RTVS

Deli na:
Poraz Graha Whatmougha: delovno sodišče zavrnilo njegovo tožbo zoper RTVS

Andrej Grah Whatmough - Foto: Sašo Švigelj

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je v celoti zavrnilo tožbo nekdanjega generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andreja Graha Whatmougha proti RTVS, ki jo je vložil, ker na razpisu iz junija lani ni bil izbran ne za predsednika ne za člana uprave RTVS.

Sodišče je odločilo, da so bili izbrani člani uprave imenovani zakonito, so zapisali na RTVS.

Postopek se je nanašal na javni razpis za predsednika in dva člana štiričlanske uprave zavoda, objavljen 9. junija lani, na katerem je bil za predsednika uprave izbran Zvezdan Martić, v obdobju od leta 2019 do 2021 pomočnik takratne direktorice Televizije Slovenija (TVS) Natalije Gorščak. Za dva člana pa sta bila izbrana direktor Centra urbane kulture Kino Šiška Simon Kardum in Andrej Trček iz pravne pisarne RTVS. Sodišče je odločilo, da svet RTVS ni kršil postopka za izvedbo razpisa in da so izbrani kandidati izpolnjevali razpisne pogoje, so danes sporočili z RTVS.

Sodišče je v celoti pritrdilo navedbam RTVS kot tožene stranke, Grahu Whatmoughu pa naložilo plačilo sodnih stroškov, so dodali.

Od prvotne štiričlanske uprave, ki je začela delo avgusta lani in v katero je bil poleg omenjenih imenovan še delavski direktor Franci Pavšer, sta zdaj v njej sicer le še Trček in Pavšer. Martić je 29. maja podal odstopno izjavo zaradi izgube zaupanja pri večini članov sveta RTVS, tako da upravo kot v. d. predsednice uprave zdaj vodi nekdanja direktorica TVS Gorščak.

Kardum pa je 29. decembra lani odstopil, ker je ocenil, da ne more več učinkovito prispevati k uresničevanju poslanstva in vizije javnega medijskega servisa. Njegova naslednica ali naslednik še ni bil imenovan.