prom-dance Svet24.si

Maturantski ples lep spomin, a velik finančni ...

PP 3-feb21 Svet24.si

Zdrava malica ali kosilo regačico, malce ...

sola solarji bobo Necenzurirano

Strelski pohodi po šolah, ki jih ni bilo

brglez han Reporter.si

Ozadje kongresa SD: Kučan proti Hanu, glavna ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

gledalka Njena.si

Doslej neznano ozadje izbora za sodelovanje v ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Očitki spolnega nadlegovanja na TVS: urednik Jaka Elikan ovaden, novinarka ga je prijavila policiji

Deli na:
Očitki spolnega nadlegovanja na TVS: urednik Jaka Elikan ovaden, novinarka ga je prijavila policiji

Jaka Elikan - Foto: sta

Na RTVS vložene kazenske ovadbe zoper enega od urednikov osrednjih informativnih oddaj na Televiziji Slovenija (TVS) ne komentirajo, saj z vsebino ovadbe niso seznanjeni, so zapisali v včerajšnjem odzivu. Primer je prevzela tudi pooblaščenka za preprečevanje mobinga na RTVS, a do zaključka internih postopkov teh na RTVS ne komentirajo, so dodali.

Ena izmed novinark TVS je namreč decembra lani zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja podala prijavo na policijo. Ta je po zaključeni preiskavi o sumu kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu na ljubljansko okrožno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper urednika osrednjih informativnih oddaj na TVS Jako Elikana.

Na RTVS so v včerajšnjem odzivu za STA pojasnili, da ima RTVS tudi sprejet dogovor o preprečevanju in odpravljanju mobinga v javnem zavodu RTVS, ki ureja postopek ravnanja v primeru prijav domnevnega mobinga, neprimernega obnašanja, nadlegovanja in podobnih odklonov na delovnem mestu.

V skladu z dogovorom na RTVS delujeta tudi pooblaščenka za mobing in skupni odbor za prepoznavanje in preprečevanje mobinga. Dogovor med drugim določa tudi, da je postopek do zaključka zaupen, generalni direktor pa po koncu postopka prejme poročilo o dogodku s predlogom ukrepov, so zapisali.

Ob tem so spomnili, da je po podani prijavi v. d. generalnega direktorja Uroš Urbanija odgovornim za organizacijo dela v enoti, v kateri delata novinarka in urednik, naložil, da delo organizirajo tako, da do zaključka postopkov vpleteni osebi ne bosta imeli nobenih neposrednih osebnih stikov. "Z navedenim se obema vpletenima osebama zagotavlja varno delovno okolje, navedeno navodilo pa tudi z ničimer ne prejudicira ugotovitev skupnega odbora. Do zaključka opisanih internih postopkov RTVS postopkov ne sme in ne bo komentirala," so še zapisali.