Revija Reporter
Slovenija

Popravek: Dr. Janez Kocijančič z odpravnino Janezu Bukovnik nima nikakršne povezave

Jasna Zakonjšek

8. sep. 2017 20:00 Osveženo: 20:04 / 08. 9. 2017

Deli na:

V mediju Reporter.si je bil dne 6.9.2017, v rubriki »Izjava dneva«, objavljen prispevek »Odpravnina Bukovnik – Športna loterija: to je še ena svinarija Kocke!«, ki je navajal izjavo Tomaža Lovšeta, da je odpravnina Bukovniku še ena svinjarija dr. Janeza Kocijančiča in da so vsi vpleteni lakaji dr. Janeza Kocijančiča, ki naj bi dal odpravnino Bukovniku.

Trditve Tomaža Lovšeta so popolnoma neresnične. 

Pogodba o zaposlitvi med Športno Loterijo d.d. in predsednikom uprave Janezom Bukovnikom, ki je bila podlaga za izplačilo odpravnine, je bila sklenjena leta 2012, po tem, ko se je z vsebino pogodbe strinjal nadzorni svet Športne loterije d.d. na seji dne 5.7.2012.

V pogodbi je bila določena tudi odpravnina v primeru upokojitve predsednika uprave Janeza Bukovnika. Dr. Janez Kocijančič ni sodeloval pri odločanju v zvezi z odpravnino, za odločanje tudi ni imel nobenih pristojnosti, saj ni bil niti član organov Športne loterije d. d. in o tem sploh ni bil seznanjen.

Navedbe Tomaža Lovšeta, povzete v Reporterju.si, so torej izmišljene, pravno popolnoma zgrešene in izrazito zavajajoče, zato bi se moral Tomaž Lovše za tovrstne izjave javno opravičiti.

Za dr. Janeza Kocijančiča,

odvetnica Jasna Zakonjšek,

Odvetniška pisarna Zakonjšek, d.o.o.«