državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Popoviču zaradi davčne zatajitve ne bodo ponovno sodili

Deli na:
Popoviču zaradi davčne zatajitve ne bodo ponovno sodili

Foto: Bobo

Koprski župan Boris Popovič je pred dnevi s koprskega okrožnega sodišča dobil sklep o ustavitvi postopka za kaznivo dejanje davčne zatajitve, zaradi katere je bil pred štirimi leti obsojen na pogojno kazen. Na okrožnem sodišču so namreč ugotovili, da davčna zatajitev v višini dobrih 11.000 evrov po spremembi zakonodaje ni več kaznivo dejanje.

Višje in vrhovno sodišče sta sodbo potrdila, ustavno sodišče pa jo je pred kratkim razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje na okrožno sodišče, ki je postopek zaradi spremenjene zakonodaje, ustavilo, so danes poročale Primorske novice.

Na Okrožnem sodišču v Kopru so Popoviča pred štirimi leti obsodili zaradi davčne zatajitve, ponarejanja poslovnih listin in zlorabe položaja. Kazniva dejanja naj bi zagrešil kot gostinec, v lokalih Carpaccio pub in Snack bar. Senat mu je prisodil enotno kazen 22 mesecev zapora z dveletno preizkusno dobo.

Popovičev zagovornik Marko Bošnjak je potrdil, da so s sodišča dobili sklep o ustavitvi postopka. Na vprašanje, ali z njegovim klientom razmišljata o odškodninski tožbi, je odgovoril, da bi bil odgovor na to vprašanje za zdaj še preuranjen, zagotovo pa bodo od države v tem delu zahtevali vrnitev stroškov odvetnikov.

Od obsežne obtožbe tako ostaja le še očitek glede ponarejanja poslovnih listin. Po besedah Bošnjaka je izvedenec grafolog že na prvem sojenju jasno povedal, da podpis na spornih listinah ni Popovičev. Zato Bošnjak pričakuje oprostilno sodbo, če bo tožilstvo sploh nadaljevalo postopek, so še poročale Primorske novice.