cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Popovič na sodišču zaradi ponarejanja listin

Deli na:
Popovič na sodišču zaradi ponarejanja listin

Foto: Bobo

Potem ko je koprsko okrožno sodišče ustavilo postopek zoper Borisa Popoviča zaradi davčne zatajitve pri poslovanju lokalov Carpaccio pub in Snack bar v času, ko še ni bil koprski župan, se je v sredo zanj na koprskem okrajnem sodišču začel predobravnavni narok glede očitka o ponarejanju listin. Popovič je krivdo zanikal, poročajo mediji.

Na Okrožnem sodišču v Kopru so Popoviča pred štirimi leti zaradi davčne zatajitve, ponarejanja poslovnih listin in zlorabe položaja obsodili na pogojno zaporno kazen, nato pa je ustavno sodišče sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje. Nazadnje je okrožno sodišče ugotovilo, da davčna zatajitev v višini dobrih 11.000 evrov po spremembi zakonodaje ni več kaznivo dejanje in postopek ustavilo. Od obsežne obtožbe je ostal le še očitek glede ponarejanja poslovnih listin.

Popovič naj bi leta 2002 davčnemu uradu predložil izkaz uspeha za podjetji B.P.C. in Food Party, v katerih je bil prikazan manjši prihodek od dejanskega, sporne listine pa naj bi tudi podpisal, danes spominjajo Primorske novice.

Popovič na sredinem predobravnavnem naroku sicer ni priznal krivde. Njegov odvetnik Marko Bošnjak je najprej predlagal izločitev sodnice Melite Černe, ki je leta 2012 oprostila kriminalista, ki ga je Popovič v isti zadevi preganjal zaradi njegovega pričanja. Prav tako je Bošnjak predlagal izločitev dokazov, ki so jih kriminalisti pridobili od prokurista v obeh družbah, ter izločitev tožilke Janje Hvala zaradi osebnih nasprotovanj med njo in Popovičem. Sodnica pa je ugotovila, da ji zakon o kazenskem postopku ne daje podlage za to, da bi tožilki prepovedala delovanje v tej zadevi, navaja časnik.

Sodnica v sredo predobravnavnega naroka sicer ni zaključila, niti še ni določila datuma njegovega nadaljevanja.