pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pop TV: Pikalo naj bi sredstva projekta Državljanska vzgoja porabil tudi za potovanja

Deli na:
Pop TV: Pikalo naj bi sredstva projekta Državljanska vzgoja porabil tudi za potovanja

Foto: Bobo

Evropska sredstva, ki jih je za projekt Državljanska vzgoja prejela FDV, naj še vedno ne bi bila porabljena, čeprav se je projekt zaključil 31. avgusta 2011, je poročala POP TV. Dekan FDV Bojko Bučar in minister za izobraževanje Jernej Pikalo, ki je sodeloval pri projektu, naj bi sredstva celo prenakazala na druge projekte. Oba to zanikata.

Po poročanju oddaje Epilog na POP TV, bi morala biti sredstva za projekt porabljena do konca avgusta 2011, ker gre za evropska sredstva, pa bi morala biti porabljena tudi strogo namensko. A se slednje po poročanju televizije ni zgodilo. To naj bi dokazoval dokument, s katerim je Bučar še 15. maja 2012 izdal sklep, naj se zapre finančna konstrukcija projekta Državljanska vzgoja, 11.000 evrov pa naj se prenese na drug projekt. Nekaj denarja naj bi pustili tudi Pikalu.

S tem denarjem naj bi Pikalo leta 2012 potoval v Berlin in Budimpešto, leta 2013 pa še v Los Angeles. Za slednje potovanje je porabil 1911 evrov, ki naj bi jih porabil za dnevnice, nočnine, prevoz in račun za telefon. Del denarja naj bi Pikalo koristil še dandanes, del pa naj bi šel tudi za saniranje ostalih projektov Fakultete za družbene vede (FDV).

Pikalo je v oddaji navedbe zanikal. Kot je poudaril, je bil denar porabljen do 31. avgusta 2011, poznejša potovanja pa je krila fakulteta. Razložil je, da fakulteta od vsakega projekta vzame 14,5 odstotka, s katerim počne kar potrebuje za to, da krije vse osnovne stroške.

Tudi Bučar je v oddaji povedal, da so bila vsa sredstva EU porabljena tako, kot je bilo predvideno v razpisnih pogojih. Dodal je, da so morali nekaj denarja celo vrniti, vsi postopki pa so šli skozi več kontrol.