benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policisti začenjajo stavko

Deli na:
Policisti začenjajo stavko

Foto: Bobo

Zjutraj se bo začela stavka policistov. Policijska sindikata, ki sta začetek stavke napovedala za 7. uro, javnosti za zdaj še nista razkrila, na kakšen način bo stavka potekala. Sporočili so le, da bodo na njen začetek zjutraj opozorili pred poslopjem vlade. Pogajanja z vladno stranjo pa naj bi nadaljevali po seji vlade.

Pričakovati je, da bo o načinu stavke več znanega danes dopoldne, ko je napovedana novinarska konferenca sindikatov. Dejstvo pa je, da za policiste pri stavkovnih aktivnostih veljajo omejitve, saj njihove naloge v času stavke določa zakon o organiziranosti in delu v policiji.

Kot je v torek ponovil državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic, morajo policisti kljub stavki izvajati vse nujne in varnostne naloge. Sam pa verjame, da stavka ne bo vplivala na delo pri begunski krizi in na splošno varnost v državi.

Policijska sindikata zahtevata uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih. Med zahtevami je tako tudi povečanje plač policistov za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

Stavkovna odbora Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije naj bi se danes sicer združila v skupni policijski stavkovni odbor. Pogajanja z vladno stranjo naj bi nadaljevali popoldne, še prej pa naj bi izhodišča za njihovo nadaljevanje na seji obravnavala tudi vlada. Kot so v torek sporočili z notranjega ministrstva, so se nekatere možne smeri reševanja v grobem nakazale.