Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Morda pa je še čas za streznitev in lepše ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Janša in Pivec Svet24.si

Političarke, ki jih odnaša kljub zaupanju ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

žiga-deršek Njena.si

Žiga Deršek (MasterChef) zaročen, a se s tem ne...

jožica in jože rožen Njena.si

Jože si želi Jožico, kaj pa na to pravi ona?

Slovenija

Policija zoper Zlatka vodi postopek zaradi nedostojnega vedenja; kolesarskega protesta v Ljubljani jutri ne bo

Deli na:
Policija zoper Zlatka vodi postopek zaradi nedostojnega vedenja; kolesarskega protesta v Ljubljani jutri ne bo

Raper Zlatko na protivladnem protestu.

Policija po zadnjih petkovih protestih v Ljubljani, ki so potekali že ob ostrejših ukrepih za omejevanje širjenja novega koronavirusa, vodi več prekrškovnih postopkov, večinoma zaradi nedostojnega vedenja in neupoštevanja ukazov policistov. Zaznane kršitve odloka o prepovedi gibanja in zbiranja pa bodo predali zdravstvenemu inšpektoratu. Medtem pa je Protestna ljudska skupščina na Facebooku napovedala, da jutri v Ljubljani ne bo kolesarskega protesta, zato pa pripravljajo "alternativne uporniške akcije".

Policisti so v petek na protestih zaznali 33 kršitev odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, o katerih bodo obvestili zdravstveni inšpektorat, ki je pristojen za ukrepanje v takem primeru.

Zaznali pa so tudi več kršitev določb zakonov o javnem redu in miru, o javnih zbiranjih, o orožju ter zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Policisti tako zaradi ravnanj na petkovih protestih vodijo 14 postopkov o prekršku zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru, in sicer zaradi neupoštevanja ukazov policistov.Zoper posameznike vodijo tudi en postopek o prekršku zaradi nedostojnega vedenja in neupoštevanja ukaza policije, en postopek zaradi nedostojnega vedenja do policije, en postopek vodijo po zakonu o javnih zbiranjih, enega zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih in enega zaradi kršitve po zakonu o orožju. V postopku, ki so ga prometni policisti vodili nedaleč od kraja protestov, so namreč odkrili bokser.

V petkovem dogodku, ko je raper Zlatko snemalcu Nove24 TV poskušal iz rok vzeti kamero, pa so policisti že na samem kraju zaznali kršitev in zoper raperja vodijo postopek zaradi nedostojnega vedenja. Kot so še pojasnili, pa policisti preverjajo tudi, ali v tem ravnanju morebiti obstajajo tudi elementi kaznivega dejanja. Tako nadaljujejo zbiranje obvestil in v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj bodo ukrepali v skladu zakonodajo, so še pojasnili.

Loading...