pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija zoper Zlatka vodi postopek zaradi nedostojnega vedenja; kolesarskega protesta v Ljubljani jutri ne bo

Deli na:
Policija zoper Zlatka vodi postopek zaradi nedostojnega vedenja; kolesarskega protesta v Ljubljani jutri ne bo

Raper Zlatko na protivladnem protestu.

Policija po zadnjih petkovih protestih v Ljubljani, ki so potekali že ob ostrejših ukrepih za omejevanje širjenja novega koronavirusa, vodi več prekrškovnih postopkov, večinoma zaradi nedostojnega vedenja in neupoštevanja ukazov policistov. Zaznane kršitve odloka o prepovedi gibanja in zbiranja pa bodo predali zdravstvenemu inšpektoratu. Medtem pa je Protestna ljudska skupščina na Facebooku napovedala, da jutri v Ljubljani ne bo kolesarskega protesta, zato pa pripravljajo "alternativne uporniške akcije".

Policisti so v petek na protestih zaznali 33 kršitev odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, o katerih bodo obvestili zdravstveni inšpektorat, ki je pristojen za ukrepanje v takem primeru.

Zaznali pa so tudi več kršitev določb zakonov o javnem redu in miru, o javnih zbiranjih, o orožju ter zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Policisti tako zaradi ravnanj na petkovih protestih vodijo 14 postopkov o prekršku zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru, in sicer zaradi neupoštevanja ukazov policistov.



Zoper posameznike vodijo tudi en postopek o prekršku zaradi nedostojnega vedenja in neupoštevanja ukaza policije, en postopek zaradi nedostojnega vedenja do policije, en postopek vodijo po zakonu o javnih zbiranjih, enega zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih in enega zaradi kršitve po zakonu o orožju. V postopku, ki so ga prometni policisti vodili nedaleč od kraja protestov, so namreč odkrili bokser.

V petkovem dogodku, ko je raper Zlatko snemalcu Nove24 TV poskušal iz rok vzeti kamero, pa so policisti že na samem kraju zaznali kršitev in zoper raperja vodijo postopek zaradi nedostojnega vedenja. Kot so še pojasnili, pa policisti preverjajo tudi, ali v tem ravnanju morebiti obstajajo tudi elementi kaznivega dejanja. Tako nadaljujejo zbiranje obvestil in v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj bodo ukrepali v skladu zakonodajo, so še pojasnili.