favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija zavrača morebitno vpletenost policistov v domnevna vohunjenja

Deli na:
Policija zavrača morebitno vpletenost policistov v domnevna vohunjenja

Policija zatrjuje, da se znotraj notranjevarnostnih postopkov, ki jih izvajajo, do sedaj ni potrdila kakršnakoli vpletenost policistov v domnevnega vohunjenja. - Foto: Thinkstock

Policija v okviru svojih pristojnosti zoper (neznane) osebe izven policije, vodi predkazenski postopek zaradi razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. Hkrati zatrjuje, da za zagotavljanje notranje varnosti v Policiji izvajajo različne notranjevarnostne postopke, v katerih se do sedaj ni potrdila kakršnakoli vpletenost policistov v domnevnega vohunjenja.

Policija je v včerajšnjem sporočilu za javnost navedla, da je že pričela preverjati navedbe o domnevnem vohunjenju za člani strank in izvajanju nadzora nad posameznimi izpostavljenimi javnimi osebami iz politike in gospodarstva. Danes  je v novem sporočilu za javnost dopolnila svoj odgovor. 

Kot navaja Drago Menegalija, predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete, Policija v povezavi s tem primerom vodi predkazenski postopek zaradi razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti in preverja obstoj sumov različnih kaznivih dejanj (npr. neupravičeno slikovno snemanje in druga).

Foto: Policija.si - Drago Menegalija, predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete

»Predkazenski postopek vodimo, v okviru svojih pristojnosti, zoper (neznane) osebe izven policije, ker se do sedaj niso potrdili nikakršni podatki o morebitni vpletenosti policistov. Zato smo o dosedanjih ugotovitvah obvestili ljubljansko okrožno državno tožilstvo.«

Sicer pa Policija, po navedbah Menegalije, redno nadzira varovanje osebnih podatkov znotraj policije, v ta namen izvajajo redne splošne in strokovne nadzore, in če ugotovijo kršitve policistov, o tem dosledno obveščajo informacijskega pooblaščenca, ki potem kršitev ustrezno sankcionira.

V povezavi z današnjo informacijo o napovedanem nadzoru informacijskega pooblaščenca Policija odgovarja, da jim bodo nudili vse zahtevane podatke v okviru njegove pristojnosti.

Kot zatrjujejo, za zagotavljanje notranje varnosti v policiji izvajajo različne notranjevarnostne postopke, v katerih se do sedaj ni potrdila kakršnakoli vpletenost policistov v zgoraj omenjene primere domnevnega vohunjenja.