Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poglejte to! Pomočnik direktorja Slovenskih železnic nosi uro za najmanj 13 tisoč evrov

Deli na:
Poglejte to! Pomočnik direktorja Slovenskih železnic nosi uro za najmanj 13 tisoč evrov

Foto: Primož Lavre

Ure švicarskega proizvajalca niso Vacheron Constantin niso poceni. Na Ebayu jo sicer dobiš že za 3.000 evrov, nove pod 13.000 evrov ne. In tako uro ima Miha Butara, pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic.

Miha Butara je sicer vzbudil pozornost minuli teden, ko ga je fotograf Reporterja zasačil v bistroju Atelje pod hotelom Union, ko se je v družbi prijatelja in strankarskega kolega iz SD Uroša Jauševca dobil na kosilu s podjetnikom in nekdanjim prvakom Zaresa Gregorjem Golobičem ter direktorjem Ultre Milošem Urbanijo. O srečanju boste lahko več prebrali v ponedeljkovi tiskani izdaji Reporterja, o uri pa naslednje.

Reporterjev fotograf ga je ujel na srečanju Foruma 21, ko so januarja Milan Kučan in druščina razpravljali o 2. tiru. Fotografijo je povečal, izkazalo se je, da gre za luksuzno uro Vacheron Constantin. Čeprav se bojimo, da bo Reporter tožil zaradi vdora v zasebnost, jo objavljamo. Tvegamo pa zato, ker je vrhovno sodišče nedavno zavrnilo zahtevo za revizijo postopka fotografu Janiju Božiču, ki je objavil tako povečavo fotografije Alenke Bratušek z mobitelom, da se je videlo sporočilo. »Rubikon je prestopil s tem, ko se je v postprodukciji z naknadno obdelavo prvotnega posnetka seznanil z vsebino sms-sporočila, ki ga je oškodovanki posredoval P. K., in nato del fotografije, na kateri je vidna le oškodovankina dlan in v njej telefon ter vsebina sms-sporočila, objavil na spletnem mediju,« so zapisali na vrhovnem sodišču.

Na uredništvu Reporterja se zdaj bojimo, da smo »z naknadno obdelavo prvotnega posnetka«, iz katerega se vidi znamka ure, prestopili Rubikon. Kar sploh ni najhujše. Iz povečane ure na fotografiji se nesporno vidi, koliko je ura. In to do sekunde natančno. To pa bi sodišča lahko opredelila kot grob poseg v zasebnost, čeprav je bil naš namen vzbujanje optimizma v javnosti: javnost ima pravico izvedeti, da gre državnim podjetjem tako odlično (Butara je bil v državnem Telekomu, zdaj je v državnih Slovenskih železnicah), da imajo njihovi zaposleni dragocene ure. To je vsekakor pozitivna novica.