Revija Reporter
Slovenija

Poglejte, koliko denarja se pretaka k Mladim zmajem, kjer je bil tudi Stefan Cakić

Biserka Karneža

2. avg. 2017 10:19 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Mladi zmaji pred otvoritvijo, Cakić prvi z leve

Facebook

V Zavodu Mladi zmaji so potrdili, da je Stefan Cakić, ki je ubil Gašperja Tiča, eden od mladih obiskovalcev njihovega prenovljenega centra, znanega kot Čamac.

Ob 10. obletnici Čamca, kot so mladi iz Zaloga pri Ljubljani poimenovali četrtni mladinski center Javnega zavoda Mladi zmaji, ker naj bi bil rešilni čoln za mlade, kajti mnogi se spoprijemajo z odvisnostjo od drog, je bila objavljena pomenljiva fotografija.

Na njej je bil viden 20-letni Stefan Cakić, od junija v priporu zaradi uboja 44-letnega Gašperja Tiča, ki drži slavnostni otvoritveni trak s predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. V Javnem zavodu Mladi zmaji zdaj pojasnjujejo, da je bil Stefan Cakić zgolj eden od mladih obiskovalcev četrtnega mladinskega centra.

Mladi zmaji, Cakić prvi z leve, ki drži trak

Facebook/Mladizmaji

Zaradi ugibanj, kje sta se spoznala Cakić in Tič, smo na zavod naslovili vprašanje tudi o morebitnem poslovnem sodelovanju zavoda z zasebnim podjetjem Tiči, d. o. o. (to je bilo v lasti nekdanjih zakoncev Tič Ralijan), a so to zanikali. Prav tako so zanikali sodelovanje z Nenadom Cakićem, sorodnikom Stefana Cakića. Zatrdili so, da niso sodelovali niti z Malo hišo – hišo za otroke, žrtve nasilja, niti s podjetjem Osrečevalnica ali z Mini teatrom; z omenjeno trojico naj bi sodeloval Tič, a so v Mali hiši medtem že zanikali sodelovanje z njim.

Poleg omembe Cakića, trenutno najbolj znanega obiskovalca Čamca, kjer je mladim med drugim že predaval gejevski aktivist Mitja Blažič, je v javnosti završalo tudi zaradi objave podatkov o višini sredstev, ki jih MOL namenja zavodu in posameznim centrom. Od 2009 do danes je zavod prejel rekordnih 3,3 milijona evrov. V tekočem letu so, kot so nas seznanili, prejeli 564.095 evrov ter še dodatnih 9.987,50 evra od Urada RS za mladino.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24