Revija Reporter
Slovenija

Poglejte, kako Pahor v španščini tolaži Špance: Queridos amigos españoles (VIDEO)

STA

16. apr. 2020 19:55 Osveženo: 19:59 / 16. 4. 2020

Deli na:

Predsednik republike Borut Pahor je danes na Twitterju objavil videosporočilo španskemu kralju Filipeju VI. in španskemu ljudstvu v boju proti novemu koronavirusu. Pahor jima je v španščini izrazil solidarnost v tem boju in sporočil, da bo vse še dobro.

Izrazil je tudi globoko občudovanje španskemu ljudstvu, ki v tem težkem času po Pahorjevih navedbah "kaže odločnost, pogum in upanje".

"Slovenija čuti vašo žalost in se iskreno veseli vaših uspehov. Združeni z drugimi narodi in državami bomo skupaj zmagali. Vse bo še dobro," je še sporočil slovenski predsednik.

V Španiji je zaradi koronavirusne bolezni 19 umrlo 19.130 ljudi. Hkrati so doslej potrdili 182.816 primerov okužb z novim koronavirusom, s čimer se Španija po številu potrjenih okužb uvršča na drugo mesto, za ZDA.

Razmere se v Španiji sicer počasi umirjajo. V zadnjem dnevu so potrdili 5183 novih okužb z virusom sars-cov-2.

Solidarnost v skupnem boju proti koronavirusu je v podobnih sporočilih na Twitterju Pahor v sredo izrazil tudi italijanskemu kolegu Sergiu Mattarelli in Italijanom ter britanski kraljici Elizabeti II. in britanskim državljanom.