favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Španski superpokal od leta 2020 v Savdski Arabiji?

Deli na:
Španski superpokal od leta 2020 v Savdski Arabiji?

Foto: Bobo

Španska nogometna zveza (RFEF) bo od leta 2020 naprej španske superpokalne tekme morda priredila v Savdski Arabiji. Po poročanju španskega športnega časnika časnika Marca je RFEF že začel pogovore, da bi v naslednjih šestih letih superpokalne tekme priredili na Bližnjem Vzhodu, kar bi ji letno navrglo kar 30 milijonov evrov.

"To je ena od možnosti, a dvomim, da bi lahko na leto prejeli tolikšen znesek. Z našimi partnerji iz Bližnjega Vzhoda bomo skušali doseči dogovor, ki bo zadovoljil obe strani," je v zvezi s tem dejal predsednik španske zveze Luis Rubiales in dodal, da razmišljajo tudi o novi obliki španskega superpokala.

Doslej sta si nastopa na tej prestižni tekmi v uvodu sezone zagotovila zmagovalec španske lige in pokala iz minule sezone, RFEF pa se zavzema, da bi ga preoblikovali v zaključni turnir, na katerem bi nastopila oba finalista španskega pokala in dve najboljši ekipi iz španskega prvenstva. Odločitev o tem bo padla na ponedeljkovi generalni skupščini RFEF.

V začetku sezone 2018/19 je bila tekma španskega superpokala v maroškem Tangerju, na njej pa je Barcelona premagala Sevillo z 2:1.