klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

edvard kadic Necenzurirano

Kdo plačuje "političnega analitika" SDS? Občani...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Barcelona bo morala Atleticu za Griezmanna plačati še 15 milijonov evrov

Deli na:
Barcelona bo morala Atleticu za Griezmanna plačati še 15 milijonov evrov

Foto: vszi

Španska nogometna velika Barcelona in Atletico Madrid sta po poročanju španskih medijev zakopala bojno sekiro glede prestopa Francoza Antoina Griezmanna iz španske prestolnice v Barcelono. Klub iz Katalonije bo Atleticu plačal še 15 milijonov evrov, ob tem pa dobil pravico za odkupa petih njihovih nogometašev.

Med temi petimi nogometaši sta tudi Saul in Jose Gimenez. Pogodba Barcelone ne obvezuje h nakupu teh igralcev, ji pa daje prednosti pred ostalimi klubi.

Španski prvaki so julija za francoskega zvezdnika Griezmanna odšteli 120 milijonov, kolikor je znašala njegova odkupna klavzula, a naj bi se z Griezmannom pogajali že prej brez dovoljenja madridskega kluba. Zaradi domnevne kršitve je španska nogometna zveza (RFEF) konec septembra španskega prvaka Barcelono kaznovala s 300 evri. Atletico je sicer zahteval, da naj Barcelona plača dodatnih 80 milijonov do prvotne odkupne klavzule, ki je znašala 200 milijonov.

Griezmannova klavzula je do konca junija znašala 200 milijonov, 1. julija pa je padla na 120 milijonov, zato so pri Barceloni čakali do konca, čeprav naj bi klub in Griezmann dogovor o prestopu v veliki tajnosti sklenila že marca. Pri katalonskem velikanu so si Francoza želeli že sezono pred tem.

Z dodatnimi 15 milijoni, ki jih bo Barcelona plačala klubu iz Madrida, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, bo Griezmann postal tretji najdražji nogometaš v zgodovini, za Brazilcem Neymarjem (222 milijonov) in Francozom Kylianom Mbappejem (180 milijonov).