stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poglejte, kako je Milan Zver izdal Franca Pukšiča

Deli na:
Poglejte, kako je Milan Zver izdal Franca Pukšiča

Franc Pukšič in Milan Zver nista v najboljših odnosih - Foto: Primož Lavre

Znano je, da nekdanji poslanec in vnovič izvoljeni župan Destrnika Franc Pukšič ter evropski poslanec in podpredsednik SDS Milan Zver nista v najboljših odnosih.

Kot pravi Pukšič v intervjuju v tokratni številki Reporterja, je bil Zver tudi vzrok za njegov izstop iz SDS leta 2009, saj naj bi ga blokiral pri njegovem najpomembnejšem projektu gradnje Term v Janežovcih.

Pozneje se je Zver na lokalnih volitvah v Destrniku, od koder je doma, močno vključil v kampanjo proti Pukšiču z javno podporo njegovemu protikandidatu Vladimirju Vindišu, ki je bil župan od leta 2012, ko je ta položaj izgubil Pukšič zaradi nezdružljivostjo s poslansko funkcijo. Toda Zverov obračun s Pukšičem se ni končal zgolj pri volilni podpori njegovim tekmecem, ampak celo v sodnem postopku, v katerem je Pukšič tožil Vindiša zaradi klevetanja.

1a6701a62b893acca729f86217677ef9.jpeg

Marca 2014, ko je bil Pukšič še poslanec SLS, je poslal elektronsko sporočilo poslancema SDS Marku Pogačniku in Jožetu Tanku, v vednost pa tudi prvaku Janezu Janši. Pogačnik je takrat vodil preiskovalno komisijo za ugotavljanje zlorab v bančnem sistemu, ki je zaslišala tudi prvega človeka Taluma Danila Topleka.

Franc Pukšič je v elektronskem pismu poslancem SDS pisal, da ni mogel biti aktiven ob zaslišanju direktorja Taluma Danila Topleka, saj njegova sestra kot sodnica sodi v sodni zadevi, v kateri je zaradi klevetanja tožil takratnega župana Vladimirja Vindiša

»Kot na drugih sejah preiskovalne komisije bi bil tudi danes zelo aktiven ob zaslišanju Danila Topleka. Vendar mi je to onemogočeno, ker bi zaradi njegove maščevalnosti imel posledice na sodišču. S tem, da je maščevalen, so se hvalili. Se še spomnite, da se je hvalil, kako je streljal v tarčo, ki jo je predstavljala glava moje fotografije,« je pisal Pukšič.

V elektronskem sporočilu je še zapisal, da »sodni primer klevetanja sedanjega župana proti meni (po zaslugi Milana Zvera)« sodi sodnica, ki je Toplekova sestra. Verjeli ali ne, Pukšičev dopis poslancem SDS se je kmalu za tem znašel na sodišču, in to v rokah sodnice, ki jo je omenjal v svojem dopisu.

Na sodno obravnavo v zasebni tožbi Pukšiča proti Vindišu ga je prinesel podžupan Branko Horvat in ga z dovoljenjem sodnice prebral. Sodnica Biserka Rojic je bila seveda zelo huda in je zaradi nekaterih navedb v tem sporočilu celo zagrozila, da bo zdaj ona kazensko ovadila Pukšiča. Na vprašanje, kje je dobil to elektronsko sporočilo, je priča Branko Horvat odgovoril: »To je v bistvu krožilo med poslanci, do tega, do te zadeve sem pa jaz prišel preko gospoda Zvera.«

3a6537a1e9e3a08a09c3df0d5f123a17.jpeg

Pukšičevo sporočilo seveda ni imelo nobene zveze s sodnim postopkom, ki ga je na koncu Pukšič izgubil. Jeseni 2014 je izgubil tudi župansko tekmo proti Vindišu, katerega je na predvolilnem letaku podprl Zver. Vindiš je bil takrat tudi uradni kandidat SDS za župana Destrnika.

Letos je Zver uradno podprl kandidatko SDS Elizabeto Fras, Vindiš je nastopil s svojo župansko listo, njegov podžupan Branko Horvat pa je bil županski kandidat Liste za Urban (domače ime za Destrnik), ki jo je ustanovil Vindiš. Gre za prav tistega Branka Horvata, ki je na sodni obravnavi prebral Pukšičev dopis poslancem SDS, ki ga je dobil od Zvera. Toda, kot je znano, je tokrat Pukšič zmagal že v prvem krogu.