Revija Reporter
Slovenija

Trojni umor na božični dan: vsa vas je vedela, da je Silvo grozil družini, policija je skoraj vsak dan krožila okoli hiše

Gašper Petovar
8 217

27. dec. 2020 6:00 Osveženo: 10:24 / 30. 12. 2020

Deli na:

Policijski trakovi pred hišo, v kateri se je zgodil zločin.

Radio Ptuj

Trojni umor pretresa Slovenijo. Prebivalci Gerečje vasi pri Ptuju pa se sprašujejo, kako je mogoče, da dejanj 35-letnega Silva D. ni bilo mogoče preprečiti.

35-letnik, ki je ubil svojo 35-letno partnerko in njena starša, naj bi namreč že dlje časa grozil nekdanji partnerki in njenemu očetu ter materi, da jih bo za božič ubil. Povod za grožnje naj bi bil razhod s 35- letnico. Zaradi groženj naj bi imel celo prepoved približevanja nekdanji partnerki in njeni družini, kot smo neuradno izvedeli. Policija pa naj bi bila z grožnjami seznanjena. Po poročanju Štajerskega tednika je že pred časom v prepiru zabodel tudi svojega očeta.

Po besedah krajanov so policisti skoraj vsak dan krožili okoli hiše kjer se je zgodil umor. Prestrašena 58-letna mati umorjene 35- letnice, ki je prav tako podlegla poškodbam, je o strahu pred S.D. in njegovih grožnjah večkrat tožila prijateljem in sodelavcem.

V usodnih trenutkih policijske patrulje ni bilo v bližini hiše. Nemara bi prisotnost policije napadalca pregnala, ugibajo pretreseni sosedje. Priča grozovitemu dejanju naj bi bil po naših informacijah štiriletni letni otrok.

Policisti so bili o družinskem sporu obveščeni na božični dan okoli 16.30. Po prihodu na kraj so našli mrtva 61-letnega moškega in 35-letno žensko. 58-letno žensko pa so odpeljali v bolnišnico, a je pozneje umrla.

Kot še navajajo mariborski policisti, sta na kraju državna tožilka in preiskovalna sodnica. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka, zato bo več informacij znanih v prihodnjih dneh.