miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Stradivariusova violina na uradu za izgubljene predmete

Deli na:
Stradivariusova violina na uradu za izgubljene predmete

Foto: Arhiv Reporterja

V švicarsko pisarno za izgubljene predmete so prinesli violino Stradivarius, verjetno vredno več milijonov evrov, ki jo je neki glasbenik pozabil na vlaku, je v ponedeljek sporočila švicarska policija. Violine znamenitega italijanskega izdelovalca glasbil prodajajo tudi za več kot deset milijonov evrov.

Lastnik pozabljene violine je dragoceno glasbilo posodil prijatelju glasbeniku, ki pa ga je v petek pozabil na vlaku, ko je izstopil v Bernu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ko iskanje zaposlenih na železnici ni obrodilo sadov, so pregledali posnetke nadzornih kamer in zapazili potnika vlaka, ki je violino vzel. Policija je zato sprožila iskalno akcijo za violino, ki pa so jo nato našli v pisarni za izgubljene predmete na železniški postaji v Bernu. Policija ni razkrila imen vpletenih oseb in vrednosti violine.

Na svetu obstaja še približno 500 violin, ki jih je konec 16. in začetek 17. stoletja izdelal mojstrski izdelovalcev glasbil Antonio Stradivari. En primerek so leta 2011 na dobrodelni dražbi za žrtve uničujočega cunamija na Japonskem prodali za 11 milijonov evrov.

Leta 2008 je ameriški violinist pozabil 3,2 milijona evrov vredno Stradivariusovo violino v newyorškem taksiju. Vendar je tudi takrat lastnik dragoceno glasbilo dobil nazaj.

Loading...