severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Svet

Stradivariusova violina na uradu za izgubljene predmete

Deli na:
Stradivariusova violina na uradu za izgubljene predmete

Foto: Arhiv Reporterja

V švicarsko pisarno za izgubljene predmete so prinesli violino Stradivarius, verjetno vredno več milijonov evrov, ki jo je neki glasbenik pozabil na vlaku, je v ponedeljek sporočila švicarska policija. Violine znamenitega italijanskega izdelovalca glasbil prodajajo tudi za več kot deset milijonov evrov.

Lastnik pozabljene violine je dragoceno glasbilo posodil prijatelju glasbeniku, ki pa ga je v petek pozabil na vlaku, ko je izstopil v Bernu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ko iskanje zaposlenih na železnici ni obrodilo sadov, so pregledali posnetke nadzornih kamer in zapazili potnika vlaka, ki je violino vzel. Policija je zato sprožila iskalno akcijo za violino, ki pa so jo nato našli v pisarni za izgubljene predmete na železniški postaji v Bernu. Policija ni razkrila imen vpletenih oseb in vrednosti violine.

Na svetu obstaja še približno 500 violin, ki jih je konec 16. in začetek 17. stoletja izdelal mojstrski izdelovalcev glasbil Antonio Stradivari. En primerek so leta 2011 na dobrodelni dražbi za žrtve uničujočega cunamija na Japonskem prodali za 11 milijonov evrov.

Leta 2008 je ameriški violinist pozabil 3,2 milijona evrov vredno Stradivariusovo violino v newyorškem taksiju. Vendar je tudi takrat lastnik dragoceno glasbilo dobil nazaj.

loading...
Loading...