alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

nika dominik vstopna Njena.si

Nika razkrila razplet in zmagovalca šova Kmetija?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Slovenija

Počivalškova naveza za politično preživetje: Alojz Kovšca, Andrej Čuš in Bojan Šrot

Deli na:
Počivalškova naveza za politično preživetje: Alojz Kovšca, Andrej Čuš in Bojan Šrot

Zdravko Počivalšek in Miro Cerar, od katerega je Počivalšek prevzel stranko - Cerar je lani po vstopu SMV v Janševo koalicijo izstopil iz stranke. - Foto: Bobo

SMC bo danes na kongresu v Celju sprejela programske in operativne usmeritve za delo v prihodnjem obdobju. Prvak stranke Zdravko Počivalšek gre po mandat za dogovor o združitvi z Gospodarsko aktivno stranko (GAS) Alojza Kovšce ter povezovanju in sodelovanju z nekaterimi drugimi strankami in listami na volitvah. Združitveni kongres z GAS bo do konca leta, ko bodo dobili tudi novo ime.

Predsednik SMC in gospodarski minister Počivalšek bo od delegatov kongresa danes predvidoma prejel mandat za združitev SMC z zunajparlamentarno Gospodarsko aktivno stranko (GAS) v liberalno-gospodarsko usmerjeno stranko. Do konca leta bo združitveni kongres.

Počivalšek želi dobiti mandat tudi za povezovanje pred volitvami z nekaterimi lokalnimi strankami in listami. Neuradno naj bi se o tem že pogovarjali s Celjsko županovo listo Bojana Šrota in nekaterimi drugimi na lokalnem nivoju ter stranko Zeleni Slovenije, ki jo vodi Počivalškov državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Andrej Čuš.

V SMC so odprti tudi za pogovore o sodelovanju v projektu Povežimo Slovenijo. Vse pogovore o sodelovanju in povezovanju sicer vodijo s ciljem oblikovanja skupne liste za parlamentarne volitve.

Na kongresu bodo sprejeli tudi manifest stranke in programska izhodišča, ki bodo temelj volilnega programa. Ta so Zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države, nadaljevanje debirokratizacije, razvoj za vse regije, stanovanjska politika, celovita demografska politika ter potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa.

V prvem delu kongresa, ki bo odprt za javnost, bodo sodelovali gostje iz drugih političnih strank. Predsednik SDS in premier Janez Janša bo zbrane nagovoril, pričakovati je tudi podpredsednika NSi Janeza Ciglerja Kralja. Drugi del kongresa bo interne narave.

Loading...