Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Počivalškova naveza za politično preživetje: Alojz Kovšca, Andrej Čuš in Bojan Šrot

Deli na:
Počivalškova naveza za politično preživetje: Alojz Kovšca, Andrej Čuš in Bojan Šrot

Zdravko Počivalšek in Miro Cerar, od katerega je Počivalšek prevzel stranko - Cerar je lani po vstopu SMV v Janševo koalicijo izstopil iz stranke. - Foto: Bobo

SMC bo danes na kongresu v Celju sprejela programske in operativne usmeritve za delo v prihodnjem obdobju. Prvak stranke Zdravko Počivalšek gre po mandat za dogovor o združitvi z Gospodarsko aktivno stranko (GAS) Alojza Kovšce ter povezovanju in sodelovanju z nekaterimi drugimi strankami in listami na volitvah. Združitveni kongres z GAS bo do konca leta, ko bodo dobili tudi novo ime.

Predsednik SMC in gospodarski minister Počivalšek bo od delegatov kongresa danes predvidoma prejel mandat za združitev SMC z zunajparlamentarno Gospodarsko aktivno stranko (GAS) v liberalno-gospodarsko usmerjeno stranko. Do konca leta bo združitveni kongres.

Počivalšek želi dobiti mandat tudi za povezovanje pred volitvami z nekaterimi lokalnimi strankami in listami. Neuradno naj bi se o tem že pogovarjali s Celjsko županovo listo Bojana Šrota in nekaterimi drugimi na lokalnem nivoju ter stranko Zeleni Slovenije, ki jo vodi Počivalškov državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Andrej Čuš.

V SMC so odprti tudi za pogovore o sodelovanju v projektu Povežimo Slovenijo. Vse pogovore o sodelovanju in povezovanju sicer vodijo s ciljem oblikovanja skupne liste za parlamentarne volitve.

Na kongresu bodo sprejeli tudi manifest stranke in programska izhodišča, ki bodo temelj volilnega programa. Ta so Zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države, nadaljevanje debirokratizacije, razvoj za vse regije, stanovanjska politika, celovita demografska politika ter potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa.

V prvem delu kongresa, ki bo odprt za javnost, bodo sodelovali gostje iz drugih političnih strank. Predsednik SDS in premier Janez Janša bo zbrane nagovoril, pričakovati je tudi podpredsednika NSi Janeza Ciglerja Kralja. Drugi del kongresa bo interne narave.