denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Pod pokroviteljstvom Janše se je začelo ocenjevanje v akciji Moja dežela

Deli na:
Pod pokroviteljstvom Janše se je začelo ocenjevanje v akciji Moja dežela

Na teren se je odpravila strokovna komisija akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna, v okviru katere kraji, kampi, tematske poti in drugi ponudniki tekmujejo v urejenosti in gostoljubnosti. Akcijo vsako leto organizira Turistična zveze Slovenije, častno pokroviteljstvo pa je tokrat prevzel predsednik vlade Janez Janša.

Moja dežela - lepa in gostoljubna je vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tematskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Letos so se izboru pridružile tudi vojašnice, Petrol pa bo v okviru akcije ocenjeval svoje bencinske servise.

Ocenjevanje bo trajalo do sredine septembra, zmagovalce pa bodo razglasili na dnevih slovenskega turizma, ki bodo v Laškem med 12 in 14. oktobrom, so sporočili iz Turistične zveze Slovenije.

Akcija letos poteka 29. leto, strokovna komisija pa ugotavlja, da je Slovenija iz leta v leto bolj urejena. "Če pogledam 10 let nazaj, vidim, da ni primerjave. Razvoj je velik. Ljudje se trudijo in ko grem na teren, poskušam prepoznati prostovoljsko delo turističnih društev in njihovih članov," je povedala ocenjevalka Ivica Počervina.



Ocenjevalci, ki bodo danes delo začeli na Gorenjskem, bodo letos ocenili 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, sedem hostlov, 19 kampov in glampingov, 16 tematskih poti ter 14 vojašnic.

Za ocenjevanje najbolj zahtevna kategorija so mestna, vaška in trška jedra, zato v strokovni komisiji sodelujeta tudi dva arhitekta. Ena od njiju je Lenka Molek, ki je pojasnila, da gre običajno za zgodovinska jedra, ki so tudi nosilci nekih tradicij, identitete. "Desetletja so bila zanemarjena, zdaj pa se po zaslugi evropskih sredstev tudi pri nas končno nekaj spreminja," je ugotovila.

Pri ocenjevanju pa lahko sodeluje tudi širša javnost. Od 10. avgusta do 8. septembra bo namreč mogoče prek spletnih strani Turistične zveze Slovenije glasovati za najlepši in najgostoljubnejši zdraviliški kraj, najlepši in najgostoljubnejši turistični kraj ter najlepše in najgostoljubnejše večje mesto.

Loading...