severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Po Patrii nad Janšo s trenirko

Deli na:
Po Patrii nad Janšo s trenirko

Foto: Arhiv Reporterja

Po aferi Patria so mojstri politično-medijskih konstruktov producirali afero trenirka.

Vsak dan bolj se pogrezamo v državo izrednih razmer. Ko se izteče uporabni rok enega politično-medijskega konstrukta, kot se je zgodilo z zloveščo inicialko J, se že prikotali nov konstrukt »medijskega delikta.« Tokrat ga je v zadevi Patria uporabil tožilec Andrej Ferlinc, za konstrukt sovražnega govora pa je poskrbela informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

Vložena ovadba zoper pisca, ki si je v zapisu na spletnih straneh SDS drznil omeniti trenirke kot športna oblačila, je neverjetno vznemirila celo predsednika države dr. Danila Türka, zato je že predlagal »ustrezne ukrepe«.
 
Od prvega konstrukta z inicialko J, s katerim so se povsem na novo premešale politične karte, je minilo že tretje leto, obenem so morale v tem času biti še predčasne volitve, da se je nedavno na Okrožnem sodišču v Ljubljani namesto razkritja famozne incialke J končno le razkrila velika laž finskega novinarja Magnusa Berglunda.
 
Kot je znano, je novinar Berglund pred državnozborskimi volitvami leta 2008 pripravil oddajo Resnica o Patrii za finsko nacionalno televizijo YLE. Na podlagi informacij in srečanj s slovenskimi sogovorniki, med njimi je bil najpomembnejši Drago Kos, nekdanji predsednik protikorupcijske komisije in eden izmed akterjev afer Depala vas in Vič-Holmec, v kateri je celo poskrbel za prisluškovanje tedanjemu televizijskemu novinarju Tomažu Rancu, je Berglund nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo v oddaji označil kot prejemnika podkupnin v spornih orožarskih poslih Slovenije s Patrio.
 
Za dodatno podkrepitev svojih trditev, ki so se z razsodbo sodišča izkazale kot neresnične in izmišljene, je bila na finski in kasneje na slovenski televiziji izpisana velika tiskana črka J, novinarjev dramatični glas pa je ob tem poročal, da gre za predsednika vlade Janeza Janšo.
 
VEČ V TISKANI IZDAJI