moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

Milijonskih dolgov se rešujejo z osebnimi stečaji

murska-sobota, pustovanje, pust Njena.si

Pustne preobrazbe znanih obrazov

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Visoka britanska policijska uradnika vpletena v prisluškovalni škandal

Deli na:
Visoka britanska policijska uradnika vpletena v prisluškovalni škandal

Foto: Reuters

Britanska policija je danes sporočila, da preiskujejo dva višja policijska uradnika, domnevno vpletena v afero z vdiranjem v mobilne telefone. Osumljenca naj bi namreč za nedovoljeno prisluškovanje glasovne pošte mobilnih telefonov vedela veliko prej, kot je afera dejansko izbruhnila.

Neodvisna komisija za pritožbe v policiji je ob tem sporočila, da preiskujejo upravnika policije v okrožju Surrey na jugovzhodu Anglije Craiga Denholma ter takratno višjo policijsko inšpektorico Mario Woodall, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Oba naj bi domnevno vedela, da so uslužbenci zdaj že nekdanjega tabloida News of the World prisluškovali mobilnemu telefonu pogrešane šolarke Milly Dowler, ki je izginila aprila 2002. Dowlerjevo so kasneje našli mrtvo, razkritje škandala, da so mediji prisluškovali njenemu telefonu, pa je sprožilo glasna zgražanja po vsej državi.

Kasneje se je izkazalo, da je bila Dowlerjeva le ena od več sto žrtev, ki so jim prisluškovali. Po aferi je lastnik tabloida News of the World, medijski mogotec Rupert Murdoch, časnik ukinil, sledile pa so še številne preiskave, med drugim tudi v policiji in med vodilnimi politiki na Otoku.

loading...
Loading...