Revija Reporter
Slovenija

Po odstopu Hribarja, Saviča in Zupaniča iščejo dva nova člana programskega sveta RTV

Biserka Karneža

6. sep. 2017 10:10 Osveženo: 10:42 / 06. 9. 2017

Deli na:

Kako vroče bo iskanje novih dveh kandidatov za člana programskega sveta RTV Slovenija in njuna izvolitev v državnem zboru, če je bil tako odmeven že odstop dveh prejšnjih članov Saša Hribarja in Domna Saviča ter predsednika programskega sveta Mirana Zupaniča?

Mitja Horvat, predsednik Mandatno-volilne komisije in poslanec SMC, ki ga bodo letošnjo jesen lahko spoznali bruci Pravne fakultete, saj na tej fakulteti še vedno opravlja tudi naloge profesorja, je v teh dneh objavil javni poziv za predlaganje kandidatk ali kandidatov za dva člana programskega sveta RTV Slovenije. Rok za oddajo se izteče 20.septembra.

Sredi vroče volilne kampanje, ko bodo televizijsko hišo obiskovali kandidati za predsednika republike, bomo torej že vedeli, kdo izmed kandidatov za člana programskega sveta bo deležen večinske podpore vladajoče SMC.

Roki za menjavo članov programskega sveta so neverjetno vedno krajši. Komaj lanskega aprila je bilo, seveda prav tako s podporo poslancev SMC, izvoljenih sedem novih članov programskega sveta. Med njimi sta bila letos odstopljeni predsednik programskega sveta Miran Zupanič ter Domen Savič; skupaj z njima je odstopil še Sašo Hribar.

Kot je znano, so vsi trije odstopili zaradi neuspele razrešitve Ljerke Bizilj, direktorice televizija Slovenija. Za razrešitev Biziljeve julija letos je zmanjkal en glas in da se v prihodnje ne bi zgodil podoben »spodrsljaj,« bo še kako pomembno, kdo bosta nova člana programskega sveta.