zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lobist in novinarka idrijskega tajkuna Petriča

Deli na:
Lobist in novinarka idrijskega tajkuna Petriča

Foto: Bobo

Stojana Petriča, člana programskega sveta socialno čutečega Kučanovega Foruma 21, smo nedavno zalotili v Ljubljani pri druženju z zavpitim lobistom Marko Pogorevcem, nekdanjim direktorjem policije.

Slednji je izredno vpliven neregistriran lobist, po katerem se sklepajo številni posli. Prav Pogorevc naj bi imel prste vmes tudi pri tem, ko je lastnica Kolektorja družba FMR, kjer je Petrič predsednik nadzornega sveta, od Pivovarne Laško junija lani za 7,3 milijona evrov kupila časopisno hišo Delo. Neposredno po tem nakupu sta vsa zadovoljna skupaj sedela na kulinarični prireditvi Diši po Prekmurju, kjer so uživali prekmurske jedi z največjim sinom Prekmurja, Milanom Kučanom.

Če Petrič do zaposlenih v Kolektorju niti v časih debelih krav nima posluha, pa je prisluhnil soavtorici njegove biografije, prelestni novinarki Petri Kovič. Ne le da ji je prepustil pisanje svoje biografije z naslovom Damoklejev meč, v kateri si je »idrijski plemič«, potem ko je obogatel, dal spisati še slavospev, ampak jo je tudi zaposlil v svoji novi pridobitvi – časopisni hiši Delo.

Čeprav se kot novinarka Radia Slovenija ni ukvarjala z gospodarskimi temami, ji je dal urejevati Delovo novo gospodarsko edicijo Svet kapitala (prej mesečnik, zdaj že tednik). Kovičeva je na gospodarski Svet kapitala pripeljala tudi mlajšo sestro Kajo, ki je donedavna še pisala o sestrah Kardashian, fetiših igralke Gwyneth Paltrow in o tem, kako poskrbeti za nohte, da bodo lepi in čvrsti. Medtem ko pri Delu odpuščajo izkušene novinarje, se očitno vseeno najde udobno mesto za Petričeve izbranke in častilke.