sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pličanič na vprašanje, ali bi prevzel vodenje DL: Bomo videli, kaj se bomo dogovorili

Deli na:
Pličanič na vprašanje, ali bi prevzel vodenje DL: Bomo videli, kaj se bomo dogovorili

Foto: Primož Lavre

V DL se širi nezadovoljstvo z načinom vodenja. Večina članstva je res zaskrbljena nad stanjem v stranki, je pred sejo vlade priznal minister za pravosodje iz vrst DL Senko Pličanič. Po njegovih besedah je čas za razmislek, zanesljiva možnost je programski in volilni kongres. Ni pa Pličanič ne potrdil ne zanikal možnosti, da DL prevzame sam.

V DL se v zadnjih dneh širijo kritike tudi na račun predsednika Gregorja Viranta. Nazadnje je nezadovoljstvo izrazil murskosoboški župan iz vrst DL in član sveta DL, ki se je odločil odstopiti z mesta predsednika odbora DL za regionalni razvoj, Anton Štihec. Kot je dejal za STA, se Virant najprej sam odloči, na stranko pa pridejo odločitve "post festum" oz. pride na stranko le po potrditev.

Pličanič nima občutka, pravi, da bi Virant večkrat odločal brez vednosti organov stranke. "Predsednik je pač predsednik stranke, prav je, da sprejema odločitve. Ključne pa vedno preveri na organih stranke," je dejal.

Ker je DL zlasti od vstopa v sedanjo koalicijo zapustilo kar nekaj vidnih akterjev in sodelavcev, se tudi Pličanič strinja, da je čas za to, da temeljito razmislijo, analizirajo in se odločijo, kako naprej. Osebno je, kot pravi, optimist. Prepričan je, da bodo našli razloge za sedanje stanje v stranki, potegnili prave poteze in šli odločno naprej.



Ena od zanesljivih možnosti je po njegovih besedah kongres, čeprav se še ne izreka, kdaj bi lahko bil. Na vprašanje, ali bi bil pripravljen stranko prevzeti sam, pa je odgovoril: "Bomo videli, kaj se bomo dogovorili".

Sicer pa Virant po njegovem mnenju ni odgovoren za nizko javnomnenjsko podporo DL. Kot je dejal, morajo v stranki analizirati, zakaj je stanje takšno, kot je. Tako je pričakovati, da bo razprava o tem že na petkovi seji sveta, čeprav ne pričakuje, da bi bilo na seji "zelo vroče".

Ena od glavnih tem bo razprava o projektu reorganizacije občin. Prav komunikacijo v tem primeru Virantu očita Štihec. Pred dnevi je sicer odstopil tudi regijski koordinator v DL Branko Babič.