Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Plenković postal zaslužni profesor, Alma Mater se povezuje z Obrtno zbornico Slovenije

Deli na:
Plenković postal zaslužni profesor, Alma Mater se povezuje z Obrtno zbornico Slovenije

Foto: Alma Mater Europaea

Na Senatu Alma Mater, ki ga vodi prof. dr. Ludvik Toplak, je senatorje počastil kot poseben gost predsednik Obrtne zbornice Slovenije gospod Branko Meh. Na senatu je gospod Meh sodeloval pri razpravi o relevanci izobraževanja visokošolskih študijskih programov.

"Med principi bolonjskega procesa izobraževanja je namreč tudi zaposljivost, kar pomeni, da diplomanti 1. stopnje  z diplomo pridobijo  znanje za delo, zato je potrebno povečati delež praktičnega usposabljanja ob postelji, v laboratoriju ali stružnici," je ob tem poudaril prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM.

Dana je bila pobuda, da se s strateškimi partnerji oblikuje skupni programski svet, ki bi bil posebno posvetovalno delovno telo glede relevance, racionalizacije in kakovosti izobraževanja za resnične potrebe gospodarstva, institucij družbenega standarda in družinskega podjetništva.  V  izvedbo programa vključevalo bi tudi  komeptetentne strokovnjaki iz prakse.

Senat Alma Mater se je seznanil z imenovanjem v najvišji akademski naziv našega predstojniku doktorskega programa Strateškega komunikacijskega managmenta in senatorju Alma Mater prof. dr. Maria Plenkovića. Univerza v Zagrebu ga je namreč imenovala za zaslužnega profesorja.  Ob temu so mu čestitali tudi predstavniki senata Alma Mater.