Revija Reporter
Slovenija

Plaža na Bledu šla za drobiž?

Gašper Petovar
1 9.650

7. nov. 2021 20:00

Deli na:

Na Bledu zapravljajo turistični potencial jezera.

Primož Lavre

Po Koroškem, po Kranjskem, od Jadrana pa do Triglava, in do panonskih ravnic je državna Sava Turizem prvi sobodajalec. 40 odstotkov vseh nastanitev v državi ima v lasti ta družba. In ker so največji si privoščijo marsikaj. Tudi nenavadne poslovne odločitve in samovoljo.

Za novo številko Reporterja smo se odpravili na Bled kjer ima Sava poleg imenitnih hotelov v lasti še druge nastanitvene kapacitete. Med njimi denimo kamp v Veliki Zaki – kamp Zaka, kot ga vsi poznajo. Odkrili smo marsikaj zanimivega.



Spraševali smo se, zakaj državna družba oddaja plažo ob Blejskem jezeru, ki jo je od občine dobila v najem za pičlih 2000 evrov letne najemnine. V sezoni bi lahko imeli pokrito celoletno najemnino v enem dnevu vse ostalo bi bilo njihovo a odločili so se, da se temu denarju odpovejo in so plažo dali v podnajem privatniku.

Bi zasebnik oddal 2000 kvadratnih metrov plaže naprej v podnajem, če bi jo dobil za tako nizko najemnino? S tem vprašanjem smo se obrnili na lastnico podjetja, ki trži plažo, ki jo najema od Save Turizma.

Vprašali smo tudi za koliko Sava oddaja plažo, ki so jo najeli od občine Bled. Pa če se najem splača. Odgovor nas je presenetil.

V novem Reporterju smo opisali še kakšni so načrti Save za kamp in kako glede prihodnosti sodelujejo z občino Bled. Veliko zanimivega smo izvedeli in to seveda podrobno zapisali v članku.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24