ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

hana Njena.si

Hana odšla iz Nemčije

Slovenija

Šarec o Knovsu: Nekateri v opoziciji imajo veliko časa in potem se seveda morajo z nečim ukvarjati

Deli na:
Šarec o Knovsu: Nekateri v opoziciji imajo veliko časa in potem se seveda morajo z nečim ukvarjati

Marjan Šarec - Foto: Bobo

Premier Marjan Šarec je danes ob prihodu na vrh EU v Bruslju dejal, da se bo vabilu na sejo parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) odzval, in sicer iz spoštovanja do parlamentarizma in do same institucije, "ne pa do tistih, ki to komisijo vodijo".

Knovs je po torkovi seji, na kateri so med drugim obravnavali zaposlitev znanke premierja Marjana Šarca na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova), napovedal, da bo na naslednjo sejo povabil tudi Šarca in državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Damirja Črnčeca.

Komisija je v sporočilu po seji tudi pojasnila, da zaznava sistemski problem pri zaposlovanju na Sovi, saj agencija zaposluje posameznike, preden ti izpolnjujejo formalne pogoje. To po njihovih ugotovitvah velja tudi za znanko premierja.

Šarec je glede tega danes povedal, da je inšpektorat za javni sektor povedal svoje. "Inšpektorat je povedal, da vse tisto, kar se je navajalo v javnosti, ne drži," je dejal premier Šarec. Glede Knovsa pa je dodal, da so nekateri v opoziciji, "imajo veliko časa in potem se seveda morajo z nečim ukvarjati".

Glede navedbe, da z zaposlitvijo njegove znanke ni bilo vse v redu, pa je dejal, da sam ni bil zraven pri tej zaposlitvi in težko sodi. "To je stvar inšpektorata in Sove. Inšpektorat je podal svoje mnenje, Sova ima sedaj rok, da ugotovljene sistemske nepravilnosti odpravi. In to je to," je še dodal predsednik vlade.

Loading...