zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

aki Njena.si

Kje tiči vzrok za Akijevo prerano slovo?

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Slovenija

Pivčeva: Stranka Naša dežela bo na volitvah nastopila samostojno

Deli na:
Pivčeva: Stranka Naša dežela bo na volitvah nastopila samostojno

Aleksandra Pivec - Foto: Bobo

Stranka Naša dežela bo na prihajajočih parlamentarnih volitvah nastopila samostojno, je danes ob odprtju strankarske pisarne v Mariboru ponovila predsednica Aleksandra Pivec. "Ker menimo, da imamo drugačen vrednostni sistem in drugačen odnos do ključnih programskih izhodišč, ne bomo delali predvolilnih povezovanj," je dejala.

"Voljni smo odprtega dialoga z vsemi, popolnoma neobremenjeni s tem, kakšen je ideološki predznak stranke ali povezave strank, ki se želi z nami pogovarjati. Enako mislimo delati tudi dan po volitvah," je še povedala predsednica stranke.

"Takrat bomo pripravljeni na dialog z vsemi tistimi, ki se bodo trudili sestaviti naslednjo, upamo, da čim bolj stabilno vlado, in takrat bodo videli, s kom lahko najdemo skupna programska izhodišča, skupne cilje in kdo so tisti, s katerimi delimo isti vrednostni sistem," je dodala.

"Zelo jasno od ustanovitve naprej poudarjamo, da želi naša stranka zavzeti prostor politične sredine, kar pa nikakor ne pomeni, da nimamo odnosa do ideoloških vprašanj. Ves čas poudarjam, da tudi v našo stranko prihajajo različni ljudje, različnih ideoloških pripadnosti, a mi želimo v svojem delovanju dajati prednost enemu drugačnemu vrednostnemu sistemu, spreminjati stanje kulture političnega dialoga v Sloveniji in predvsem dajati prednost ključnim vsebinskim vprašanjem," je dejala.V Mariboru na Partizanski cesti so danes odprli strankarsko pisarno, kamor nameravajo v prihodnje preseliti tudi sedež stranke, ustanovljene marca lani. Ta je trenutno v Dravogradu. S tem, da bo sedež stranke v Mariboru, želijo po besedah Pivčeve simbolično pokazati svojo zavezanost decentralizaciji države.

Kljub oviram zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19 so po njenih navedbah uspeli zgraditi trdno strukturo stranke z okoli sto ustanovljenimi lokalnimi odbori in več kot 2000 člani. "Ker za našo stranko ne želimo, da je muha enodnevnica, ampak stopamo v ta politični prostor z dolgoročno vizijo, smo se odločili postaviti stranki zdrave temelje in zgraditi močno mrežo po vsej Sloveniji," je dejala Pivčeva.

Koordinator za Štajersko je mariborski mestni svetnik Miha Recek, mestni odbor stranke pa vodi nekdanji direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač.