veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grlic - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pivčeva: Stranka Naša dežela bo na volitvah nastopila samostojno

Deli na:
Pivčeva: Stranka Naša dežela bo na volitvah nastopila samostojno

Aleksandra Pivec - Foto: Bobo

Stranka Naša dežela bo na prihajajočih parlamentarnih volitvah nastopila samostojno, je danes ob odprtju strankarske pisarne v Mariboru ponovila predsednica Aleksandra Pivec. "Ker menimo, da imamo drugačen vrednostni sistem in drugačen odnos do ključnih programskih izhodišč, ne bomo delali predvolilnih povezovanj," je dejala.

"Voljni smo odprtega dialoga z vsemi, popolnoma neobremenjeni s tem, kakšen je ideološki predznak stranke ali povezave strank, ki se želi z nami pogovarjati. Enako mislimo delati tudi dan po volitvah," je še povedala predsednica stranke.

"Takrat bomo pripravljeni na dialog z vsemi tistimi, ki se bodo trudili sestaviti naslednjo, upamo, da čim bolj stabilno vlado, in takrat bodo videli, s kom lahko najdemo skupna programska izhodišča, skupne cilje in kdo so tisti, s katerimi delimo isti vrednostni sistem," je dodala.

"Zelo jasno od ustanovitve naprej poudarjamo, da želi naša stranka zavzeti prostor politične sredine, kar pa nikakor ne pomeni, da nimamo odnosa do ideoloških vprašanj. Ves čas poudarjam, da tudi v našo stranko prihajajo različni ljudje, različnih ideoloških pripadnosti, a mi želimo v svojem delovanju dajati prednost enemu drugačnemu vrednostnemu sistemu, spreminjati stanje kulture političnega dialoga v Sloveniji in predvsem dajati prednost ključnim vsebinskim vprašanjem," je dejala.V Mariboru na Partizanski cesti so danes odprli strankarsko pisarno, kamor nameravajo v prihodnje preseliti tudi sedež stranke, ustanovljene marca lani. Ta je trenutno v Dravogradu. S tem, da bo sedež stranke v Mariboru, želijo po besedah Pivčeve simbolično pokazati svojo zavezanost decentralizaciji države.

Kljub oviram zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19 so po njenih navedbah uspeli zgraditi trdno strukturo stranke z okoli sto ustanovljenimi lokalnimi odbori in več kot 2000 člani. "Ker za našo stranko ne želimo, da je muha enodnevnica, ampak stopamo v ta politični prostor z dolgoročno vizijo, smo se odločili postaviti stranki zdrave temelje in zgraditi močno mrežo po vsej Sloveniji," je dejala Pivčeva.

Koordinator za Štajersko je mariborski mestni svetnik Miha Recek, mestni odbor stranke pa vodi nekdanji direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač.