Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Petrol grozi Reporterju

Deli na:

Nova uprava Petrola, ki jo vodi Aleksander Svetelšek, se je s pisnim sporočilom za javnost odzvala na članek Potratneži iz Petrola, objavljen v zadnji številki revije Reporter. Petrolovci grozijo s tožbo, urednik Reporterja in avtor članka Silvester Šurla resno razmišlja o protitožbi.

Nova uprava Petrola, ki jo vodi Aleksander Svetelšek, se je s pisnim sporočilom za javnost odzvala na članek Potratneži iz Petrola, objavljen v zadnji številki revije Reporter. Petrolovci grozijo s tožbo, urednik Reporterja in avtor članka Silvester Šurla resno razmišlja o protitožbi.

"Predsednik uprave Petrol d.d. si ni privoščil dveh luksuznih avtomobilov kot to neresnično piše tednik Reporter. Zaradi te in drugih neresničnih izjav bosta Petrol d.d. in njegov predsednik uprave Aleksander Svetelšek zaradi zaščite ugleda podjetja vložila tožbo zoper tednik Reporter in novinarja Silvestra Šurlo," sporočajo s Petrola.

"Nova uprava Petrol d.d. si je namreč od svojega nastopa funkcije za pomemben del začetnih nalog postavila projekt racionalizacije poslovanja. Neresnični zapisi o njeni potrati zato močno krnijo njen ugled in ugled podjetja, ki ga predstavlja. 
Vozilo, za katerega je tednik Reporter zapisal, da je eno izmed dveh, ki si jih je privoščil predsednik uprave Petrol d.d., je vozilo, ki je v lasti Petrol d.d. že več kot pet let in se prav toliko časa uporablja kot službeno vozilo. Vsi člani uprave in predsednik uprave pa so na podlagi pogodbe upravičeni do vozila, za katerega plačujejo polne bonitete. Za razliko od prejšnje uprave, ki jih ni plačevala iz osnovne neto plače, jih sedanja uprava Petrol d.d. plačuje iz svoje neto plače.  Vrednost nakupa vozila, ki ga na podlagi pogodbe uporablja predsednik uprave, je za skoraj polovico nižja od vrednosti, ki jo je v članku zapisal novinar. Glede na oznake članov uprave in predsednika uprave kot potratnežev ter številnih neresnic zapisanih v članku, se je uprava odločila s tožbo zahtevati odškodnino za povzročeno škodo ter javno opravičilo tako  s strani novinarja kot medija, "so zapisali v sporočilu za javnost, ki ga medijem pošilja Odvetniška pisarna Zidar&Klemenčič.

Odgovor na sporočilo za javnost, ki ga medijem v imenu družbe Petrol d. d. pošilja Odvetniška pisarna Zidar &Klemenčič

Novi predsednik uprave Aleksander Svetelšek si je privoščil dva luksuzna avtomobila. Kot avtor članka z naslovom »Potratneži iz Petrola«, ki je bil objavljen v zadnji številki Reporterja, trdno stojim za zapisanim. Svetelšek, kot sem navedel v članku, si je na svoji funkciji privoščil kar dva službena avtomobila: mercedesa S500, ki so ga v Petrolu najeli pri družbi AC Intercar, in športno terensko vozilo bmw X6 cupe kovinsko srebrne barve, s katerim se novi predsednik od doma vozi v službo. Svetelšek, kot je pisal Žurnal24, je s službenim vozilom mercedes S500 nedavno zakrivil prometno nesrečo. V zadnjem Reporterju pa smo objavili tudi fotografijo Aleksandra Svetelška, ki ob prihodu na delo pred poslovno stavbo Petrola na Dunajski cesti 50 v Ljubljani izstopa iz prestižnega avtomobila bmw X6. Po veljavnem uradnem ceniku družbe bmw znaša maloprodajna prodajna cena modelov X6 od 63.350 do 81.000 evrov. K tem zneskom pa je potrebno prišteti še stroške za morebitno dodatno opremo.

Ob tem je potrebno javnosti sporočiti, da oprava Petrola pred objavo članka ni hotela odgovoriti na vprašanja, ki smo jim jih pisno zastavili kar trikrat (1. decembra, 30. novembra in 24. novembra) in teh stvari očitno tudi danes še vedno nočejo pojasniti:

1.       Katere znamke službenih vozil ste v Petrolu kupili za člane in predsednika nove uprave in koliko ste zanje odšteli?

2.       S kakšnimi službenimi vozili (znamka, letnik) se danes vozijo predsednik in člani nove Petrolove uprave?

V članku z naslovom »Potratneži iz Petrola« ni objavljene niti ene, kaj šele številnih neresnic, kot mi očita uprava Petrola v zadnjem sporočilu za javnost. Napovedana tožba s strani Petrola je v skladu z navedenim povsem neutemeljena. Obenem pa javnost obveščam, da tudi na Reporterju zaradi do nas žaljive vsebine v njihovem sporočilu za javnost resno razmišljamo o vložitvi tožbe proti Svetelškovi upravi Petrola.

Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja

 

Gospodrski minister Matej Lahovnik je odgovoril na vprašanje revije Reporter:

Glede na to, da ste se ob imenovanju nove Petrolove uprave pri KAD in SOD (pomembnih lastnikov Petrola) osebno angažirali, da so se prejemki novih članov uprave uskladili z vladnim priporočilom o plačah uprav v podjetjih v delni ali popolni državni lasti, me sedaj zanima vaše mnenje glede nakupa novih luksuznih avtomobilov znamke BMW za vse člane uprave, pri čemere si je predsednik uprave Aleksander Svetelšek privoščil celo dva prestižna jeklena konjička - terenca BMW X6, s katerim se vozi v službo in MERCEDESA S500, s katerim ga oz. se tudi sam prevaža naokrog po službenih poteh. So za vas takšni nakupi teh prestižnih avtomobilov v teh kriznih časih sprejemljivi za podjetje, ki ga še vedno posredno obvladuje država?

 

»Z nakupom luksuznih avtomobilov v Petrolu nisem seznanjen, sicer pa so takšni nakupi po mojem mnenju neprimerni. Nadzor nad odločitvami uprave je v pristojnosti nadzornega sveta družbe. Ministrstvo za gospodarstvo se s tem neposredno ne ukvarja. Menimo pa, da bi morali nadzorniki upravo opozoriti, če je do nakupov, ki jih omenjate, prišlo, da se racionalizacija stroškov začne pri vrhu,« pravi gospodarski minister Matej Lahovnik.