ženska telefonira Dobra karma

Kam vas v resnici vodijo vaša predvidevanja?

meghan markle, princ harry Svet24.si

Kraljica je Harryju in Meghan to prepovedala, ...

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Slovenija

Petra Vriska vrgli iz SLS

Deli na:

Predsednik Zadružne zveze Peter Vrisk ni več član SLS. Strankino razsodišče ga je izključilo, potem ko je sam zavrnil pozive, naj izstopi ali pojasni svojo visoko plačo. 18.500 evrov na mesec dobijo trije člani uprave Zadružne zveze, a Vrisk ne želi razkriti, kdo naj bi bil ob njem še v upravi.

Predsednik Zadružne zveze Peter Vrisk ni več član SLS. Strankino razsodišče ga je izključilo, potem ko je sam zavrnil pozive, naj izstopi ali pojasni svojo visoko plačo. 18.500 evrov na mesec dobijo trije člani uprave Zadružne zveze, a Vrisk ne želi razkriti, kdo naj bi bil ob njem še v upravi.

Razsodišče je na predlog izvršilnega odbora stranke odločilo, da se Vrisku izreče ukrep izključitve iz stranke. S tem ukrepom, ki začenja veljati takoj, je postopek obravnave primera v SLS zaključen, so danes sporočili iz stranke.

SLS je že avgusta letos pozval Vriska, naj izstopi iz stranke. Vrisk namreč ni zavrnil ali pojasnil namigovanj o visoki plači, k čemur ga je pozval tudi predsednik stranke Radovan Žerjav.

Žerjav je Vrisku tako predlagal, naj čim prej skliče novinarsko konferenco in na njej argumentirano zavrne očitke, ki so se pojavili v medijih. "Morda plača res ni 18.000 evrov, a če je tretjina, pomeni, da ima minimalno plačo predsednika vlade. V situaciji, v kakršni se je znašlo kmetijstvo, ob socialnem položaju slovenskih kmetov in ob siceršnji situaciji se nam zdijo ta dejstva preprosto absurdna," je takrat izpostavil Žerjav.


Po oceni Žerjava bi bilo modro, da se tudi organi zadružne zveze ustrezno odzovejo in resno razmislijo o morebitnih ukrepih znotraj zveze, morda tudi kadrovskih. V SLS bodo zaradi boljšega in dobrega funkcioniranja vseh institucij, ki so v kmetijstvu, takoj po volitvah opravili resno debato kako naprej, tudi s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.

Vrisk je v pred kratkim v pogovoru za Dnevnik pojasnil, da je njegova plača primerljiva s plačami v podobnih organizacijah. Na vprašanje, ali res dobiva okrog 18.500 evrov bruto na mesec, pa je odgovoril, da je to bil celoten mesečni bruto strošek za plače treh članov uprave v letu 2008. Dodal je tudi, da plače ljudi v zadrugah niso javni podatki, saj ne dobivajo proračunskega denarja.

V septembrskem odzivu na morebitno izključitev iz stranke je Vrisk ponovno zatrdil, da je določene informacije o svojih prejemkih razkril več medijem, zato meni, da očitki stranke SLS ne držijo. "Mi smo samostojne pravne osebe in nam plačilnih list ni treba kazati javnosti," je še dejal.
loading...
Loading...