kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Slovenija

Petra Vriska vrgli iz SLS

Deli na:

Predsednik Zadružne zveze Peter Vrisk ni več član SLS. Strankino razsodišče ga je izključilo, potem ko je sam zavrnil pozive, naj izstopi ali pojasni svojo visoko plačo. 18.500 evrov na mesec dobijo trije člani uprave Zadružne zveze, a Vrisk ne želi razkriti, kdo naj bi bil ob njem še v upravi.

Predsednik Zadružne zveze Peter Vrisk ni več član SLS. Strankino razsodišče ga je izključilo, potem ko je sam zavrnil pozive, naj izstopi ali pojasni svojo visoko plačo. 18.500 evrov na mesec dobijo trije člani uprave Zadružne zveze, a Vrisk ne želi razkriti, kdo naj bi bil ob njem še v upravi.

Razsodišče je na predlog izvršilnega odbora stranke odločilo, da se Vrisku izreče ukrep izključitve iz stranke. S tem ukrepom, ki začenja veljati takoj, je postopek obravnave primera v SLS zaključen, so danes sporočili iz stranke.

SLS je že avgusta letos pozval Vriska, naj izstopi iz stranke. Vrisk namreč ni zavrnil ali pojasnil namigovanj o visoki plači, k čemur ga je pozval tudi predsednik stranke Radovan Žerjav.

Žerjav je Vrisku tako predlagal, naj čim prej skliče novinarsko konferenco in na njej argumentirano zavrne očitke, ki so se pojavili v medijih. "Morda plača res ni 18.000 evrov, a če je tretjina, pomeni, da ima minimalno plačo predsednika vlade. V situaciji, v kakršni se je znašlo kmetijstvo, ob socialnem položaju slovenskih kmetov in ob siceršnji situaciji se nam zdijo ta dejstva preprosto absurdna," je takrat izpostavil Žerjav.


Po oceni Žerjava bi bilo modro, da se tudi organi zadružne zveze ustrezno odzovejo in resno razmislijo o morebitnih ukrepih znotraj zveze, morda tudi kadrovskih. V SLS bodo zaradi boljšega in dobrega funkcioniranja vseh institucij, ki so v kmetijstvu, takoj po volitvah opravili resno debato kako naprej, tudi s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.

Vrisk je v pred kratkim v pogovoru za Dnevnik pojasnil, da je njegova plača primerljiva s plačami v podobnih organizacijah. Na vprašanje, ali res dobiva okrog 18.500 evrov bruto na mesec, pa je odgovoril, da je to bil celoten mesečni bruto strošek za plače treh članov uprave v letu 2008. Dodal je tudi, da plače ljudi v zadrugah niso javni podatki, saj ne dobivajo proračunskega denarja.

V septembrskem odzivu na morebitno izključitev iz stranke je Vrisk ponovno zatrdil, da je določene informacije o svojih prejemkih razkril več medijem, zato meni, da očitki stranke SLS ne držijo. "Mi smo samostojne pravne osebe in nam plačilnih list ni treba kazati javnosti," je še dejal.
Loading...