Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Peterle: Naj gresta Kučan in Janša na dva deci

Deli na:
Peterle: Naj gresta Kučan in Janša na dva deci

Lojze Peterle - Foto: Bobo

Lojze Peterle, prvi premier Slovenije in nekdanji evropski poslanec, je v daljšem zapisu na facebooku Kučana in Janšo izzval, naj gresta na dva deci. Poudaril je, da ima rad različnost, ki bogati, ne pa polarizacije, ki blokira, jezi in jemlje energijo.

Peterle je sicer pred dnevi na facebooku objavil daljši zapis, s katerim je odgovoril na različne medijske interpretacije njegovega druženja z Robertom Golobom.»Ja, pogovarjal se bom - za Slovenijo!« je takrat med drugim zapisal Peterle član NSi.

O tem, kdo je zasledoval Lojzeta Peterleta, ko se je dobil z Robertom Golobom, smo pisali tudi Reporterju.

Tokrat pa je svoj zapis, v katerem se je zahvalil za odzive na omenjeno željo in poziv po pogovoru, naslovil z udarnim »Naj gresta Janša in Kučan na dva deci«.

V zapisu je uvodoma poudaril, da so med 418 komentarji na njegov predhodni zapis prevladovali tisti, ki jih ne zanima, kaj je napisal, ampak gredo z zavezanimi očmi in z macolo na osebo, ne na dejstva in ne na argument.

»Kdor ne pozna Slovenije, bi lahko iz teh komentarjev spoznal, kako je pri nas. Napredka, tudi v pogovoru, ne more biti, če drugega in drugačnega ne poslušaš/bereš, ampak ga umažeš, o njem lažeš in na suho obsodiš. Iz tega sklepam, da nekatere volja po pogovoru moti. Všeč jim je polarizacija. Meni ni. Rad imam različnost, ki bogati, ne pa polarizacije, ki blokira, jezi in jemlje energijo. Težiti bi morali k tistemu, kar daje dodano vrednost in diši po skupni prihodnosti,« je med drugim zapisal Peterle in ugotavljal: »Za zdržno, mirno sobivanje bi zadostovalo, če bi se držali tistega, kar smo zapisali v Ustavi in kar smo podpisali ob vstopu v EZ. Brati bi veljalo tudi Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, v kateri smo zapisali, kaj je bilo v komunizmu narobe. Se pravi, da se moramo držati nekih vrednot, načel in pravil, brez katerih se ne da živeti skupaj in sodelovati. Novo prevratništvo in izmišljanje sovražnikov iz revolucionarnega navdiha nam ne bo pomagalo.«

Na koncu je svoje pisanje sklenil z mislijo: »Življenje in/ali smrt. Naš čas je vedno omejen. V vsakem primeru se bliżamo smrti. Kaj je vredno ali vrednejše početi? Za kaj živeti? Menda ne za to, da bo drugemu slabše! Naj gresta Janša in Kučan na dva deci.«