ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Padle maske državotvornosti #kolumna

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Danica Lovenjak Njena.si

Ta svetlolaska se vrača na male ekrane

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo je zasledoval Lojzeta Peterleta, ko se je dobil z Robertom Golobom?

Deli na:
Kdo je zasledoval Lojzeta Peterleta, ko se je dobil z Robertom Golobom?

Lojze Peterle - Foto: Primož Lavre

Nekdanji predsednik vlade in bivšo evropski poslanec Lojze Peterle razkriva, da ga je »nek portal« prosil za pojasnila glede na to, da je bil opažen v družbi Roberta Goloba, nekdanjega šefa Gen-I, ki se spogleduje z vstopom v politiko.

Peterle vztraja, da se je v polarizirani slovenski družbi treba pogovarjati s čim več sogovorniki, tudi takimi z nasprotnega ideološkega pola. Zaradi tega pa »ne vidim pa potrebe, da bi bil zasledovan ali prisluškovan. Tudi ne vidim potrebe, da bi se za moje razumevanje svobode komuniciranja komu opravičeval,« piše na facebooku.

Portal, po naših neuradnih informacijah je šlo za Nova24, je od Peterleta želel vedeti, kdo je predlagal srečanje z Golobom, kako dolgo se poznata, ali je Golob Peterleta povabil k sodelovanju v politiki, ali bo kandidiral na njegovi listi in še več stvari. »Malce začuden/ali pa tudi ne - sem se vživel v interes cenjenega  medija in vljudno,  resnicoljubno in izčrpno odgovoril na vsa vprašanja, saj ničesar ne skrivam, ozirama nimam kaj skrivati in z zadevnim gospodom sem se srečal v javnem prostoru,« pravi Peterle.»Ta uvod se mi je zdel v slovenski polarizirani sliki, ki jo zaznamuje zmerjanje,sumničenje, etiketiranje, blatenje in izmišljanje sovražnikov, potreben v smislu politične preventive zaradi moje politične in sploh človeške integritete,« piše nekdanji premier, ki dodaja, da mu ni vseeno za prihodnost Slovenije, zato se želi angažirati na strani dialoga, ne spopada. »Zato mislim, da je potreben  pogovor, zlasti s tistimi, ki se hočejo boriti za glasove.«

»Na to, kako bo pa kdo interpretiral moje namene in moje ravnanje pa seveda ne bom imel veliko vpliva. Vsekakor pa bom vesel, če mi nihče ne bo pripisoval namer, ki jih nimam,« zaključuje zapis Peterle.