stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Peterle dobil podporo SLS v kandidaturi za predsednika EP

Deli na:
Peterle dobil podporo SLS v kandidaturi za predsednika EP

Foto: Bobo

Slovenska ljudska stranka je podprla kandidaturo evropskega poslanca Lojzeta Peterleta (NSi/EPP) za predsednika Evropskega parlamenta.

Objavljamo izjavo SLS:

Člani Izvršilnega odbora SLS so na 12. redni seji, ki je potekala sinoči, sprejeli sklep o podpori kandidaturi prvega predsednika Vlade Republike Slovenije, ki je izpeljala osamosvojitev Slovenije v letih 1990 in 1991, in sedanjega evropskega poslanca Lojzeta Peterleta (NSi/EPP) za predsednika Evropskega parlamenta.

»V Slovenski ljudski stranki dajemo vso podporo Lojzetu Peterletu pri kandidaturi za predsednika Evropskega parlamenta, saj je človek, ki iskreno živi in udejanja vrednote naše evropske politične družine Evropske ljudske stranke, hkrati pa mu nikakor ni lastna nekakšna »a priori« izključevalna drža, temveč ima sposobnost prepoznati skupne točke tudi s tistimi, ki ne pripadajo isti politični skupini,« je dejal predsednik SLS mag. Marko Zidanšek, ki vidi realno priložnost, da Slovenija kot manjša država v EU s Peterletom prevzame odgovornost vodenja najvišje demokratične institucije v Evropi.  

Na seji IO SLS je sodeloval tudi evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP), ki je predstavil svoje aktualno delo v Evropskem parlamentu ter izrazil podporo kandidaturi Lojzeta Peterleta za prihodnjega predsednika Evropskega parlamenta z besedami: »Ponosen sem na kolega – evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, slovenskega državnika s srčnostjo in iskrenostjo, ki v politiki ni pogosta, in ki mu tudi Poslanska skupina Evropske ljudske stranke priznava kompetence za predsednika Evropskega parlamenta.«