20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pavel Rupar se je ogrel za Zalo Tomašič, kandidatko SDS za evropsko poslanko

Deli na:
Pavel Rupar se je ogrel za Zalo Tomašič, kandidatko SDS za evropsko poslanko

Pavel Rupar Zali Tomašič utiri pot v Bruselj - Foto: Bobo

V Ljubljani so se danes na shodu znova zbrali podporniki Inštituta 1. oktober in stranke Glas upokojencev in zahtevali dvig pokojnin. Vlado, ki so ji očitali, da neustrezno ravna z upokojenci, so pozvali k odstopu. Na shodu, ki si ga vsakič popestrijo tudi z domačo glasbo, so tudi izrekli podporo kandidatki SDS za evropske volitve Zali Tomašič.

Na prihajajočih evropskih volitvah stranka Glas upokojencev ne bo sodelovala, so pa danes na shodu na Trgu republike izrekli podporo mladi kandidatki za evropsko poslanko SDS Zali Tomašič, sicer hčerko direktorja Nova24TV Borisa Tomašiča. Ta je obljubila, da se bo borila za pravice upokojencev in za njihove pokojnine.

"Upokojenci ste temelj naše družbe, vaš boj je izredno pomemben. Pokojnine niso socialna pomoč, niso darilo, nekaj, kar se lahko vzame ali ignorira. Pokojnine so to, kar ste vplačevali v sistem, ki bi vam moral zagotoviti dostojno starost," je poudarila.

Podpredsednik stranke Igor Černoga pa je udeležence shoda pozval, naj se v čim večjem številu udeležijo junijskih evropskih volitev in k temu spodbudijo tudi svoje otroke. Predsednik stranke Pavel Rupar je ob tem spomnil, da bomo junija skupaj z evropskimi volitvami bržkone odločali tudi o usodi treh referendumov in udeležence pozval, naj referendumov ne podprejo.


Aktualni vladi je Rupar očital, da so upokojenci v tem mandatu izgubili skoraj vse dostojanstvo. "Ukradli so nam ga, pa ne le nam. Za svoje pravice se borijo vojaki, javni uslužbenci, zdravniki, ki jih mnogo bolj potrebujemo, kot to noro vlado. Upirajo se kmetje, upira se večina države," je poudaril.

Vladi je očital, da je upokojence prikrajšala za januarsko uskladitev pokojnin za 5,8- oziroma 6,8 odstotka. Od vlade zahteva, da to nemudoma popravi in zviša upokojencem regres za vsaj 100 odstotkov.

Pred uradnim shodom so se protestniki znova zbrali med poslopjema Radia in Televizije Slovenija ter tema in drugim medijem očitali, da jih ignorirajo.

Rupar je naslednji shod napovedal za konec maja, ob čemer je izrazil upanje, da bo prej ali slej prišel tudi čas, ko se bodo upokojencem pridružili tudi kmetje.