spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila

nariban hren Svet24.si

Izkoristimo »penicilin« z domačega vrta in ...

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

boki13 Odkrito.si

Šokantna fotografija propadlega zvezdnika

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahorja označili za lutko: Ali vas je res tako strah Janeza Janše? (FOTO)

Deli na:
Pahorja označili za lutko: Ali vas je res tako strah Janeza Janše? (FOTO)

Petkovi protestniki so se tokrat soočili s slamnatim predsednikom. - Foto: Bobo

Petkovi protestniki so se na včerajšnjem protestu na Trgu republike soočili s slamnato lutko predsednika republike Boruta Pahorja. Protestniki so poudarili, da slamnatega predsednika, ki zgolj ignorira vse dejanske probleme v državi, ne potrebujejo, ter ga pozvali, naj gre resnično med ljudi in se sooči z realnostjo, ki se dogaja v Sloveniji.

Protestniki so poudarili, da bi se "spodobilo, da predsednik države prizna pomen ljudskega upora in stopi pred ljudi, ki se že 73 tednov nenasilno, odgovorno in argumentirano borimo za vladavino prava, za svobodo medijev, za naše temeljne pravice in proti korupciji, proti zlorabam oblasti ter naraščajočemu fašističnim tendencam trenutne vlade".

"Ali vas je res tako strah Janeza Janše, da niste sposobni v več kot letu in pol niti ene odločne besede zoper kriminalno, nesposobno in diktatorsko delovanje te vlade?" so protestniki vprašali slamnatega predsednika.

Protestniki so v sporočilu za medije zapisali, da če je Pahorjeva "funkcija zgolj dajanje legitimnosti vladi, ki krši odločbe ustavnega sodišča, spodkopava vladavino prava in podpira neo-naciste, mu toplo priporočamo, da skupaj z Janezom Janšo čim prej tudi sam odstopi".

Na protestu so dali besedo tudi tujim študentom, ki morajo po novem zakonu o tujcih za študij v Sloveniji izkazati dovolj sredstev na računu, ki zagotavljajo preživetje za eno leto. "Torej skoraj 5000 evrov, kar ustvarja diskriminacijo med študenti, povečuje neekakost, onemogoča dostopnost izobraževanja za vse in zapira meje," so še izpostavili govorci.

Protestniki so poudarili, da bodo protestirali, dokler "ne pride nova vlada in ta resno vzame besede iz ustave, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo".