GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milan Kučan prišel na protest, na katerem so razkrili kazensko ovadbo Janše (FOTO)

Deli na:
Milan Kučan prišel na protest, na katerem so razkrili kazensko ovadbo Janše (FOTO)

Milan Kučan na petkovem protestu - Foto: Twitter/Žana Vertačnik

Petkovi protestniki so se včeraj znova zbrali na Trgu republike in ob današnjem rojstnem dnevu premierja Janeza Janše zoper njega vložili kazensko ovadbo zaradi suma korupcije, so sporočili iz Protestne ljudske skupščine. Ob tem so poudarili tudi pomembnost nenasilnega reševanja konfliktov. Med protestniki je bil opažen tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki je za Večer povedal, da je prišel zaradi izjave ministra Aleša Hojsa o fašističnih petkovih protestnikih.

Dodali so, da korupcija in nepotizem zaznamujeta praktično vsako Janševo vlado, v zadnjem letu in pol pa je ta po njihovih besedah doživela nove razsežnosti. Ob tem ne bodo uporabljali nikakršnega nasilja, temveč bodo zgolj uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva, so poudarili.

Opozorili so, da Janša svojo oblast zlorablja za lastne interese in dobičkonosne posle svojih prijateljev, ki na račun javnega denarja živijo življenje prvorazrednih. Ob tem so se sklicevali na pred kratkim objavljene fotografije, ki prikazujejo druženje Janše z lobistom Božom Dimnikom in podjetnikom Andrejem Marčičem.

"Večina prebivalcev nas upravičeno čuti frustracijo, jezo in nezaupanje v delovanje vlade in njene nestrokovne, nepremišljene in večinoma represivne ukrepe, ki krivdo, odgovornost in posledice za lastno nesposobnost vedno prelaga na ljudstvo. Resnica pa je nasprotna, za epidemiološko stanje v državi in odnos prebivalstva do ukrepov je kriva zgolj in izključno vlada. Ljudstva ne moreš zamenjati, vlado lahko," so zapisali.

Komentirali pa so tudi sredin protest, ki so ga po njihovih besedah določeni posamezniki in skupine zlorabili, zato se je sprevrgel v nasilje. "Zoperstavili se bomo tudi njegovemu poskusu po razdelitvi ljudstva in polarizaciji družbe. Primeri tega so vedno bolj očitni pri vprašanju epidemije, kar seveda strahovlada poskuša izkoristite, ne le za lastne dobičke, temveč tudi z ustvarjanjem konfliktov. Produkt tega je bil tudi sredin protest. Člani navijaških skupin, obritoglavci in druge organizirane skupine so se pomešale med protestnike in s svojim delovanjem zagotovile povod za represivne ukrepe, solzilec in ponovno špricanje z vodnim topom," so poudarili.