cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor zgradil most in priznal: Utrujen sem

Deli na:
Pahor zgradil most in priznal: Utrujen sem

Kandidat SD za predsednika republike Borut Pahor je danes s prostovoljci v zaselku Prhanija v Občini Črna na Koroškem pomagal postaviti nov leseni most čez hudourniški potok. Ob tem je priznal utrujenost od številnih aktivnosti in komentiral aktualno dogajanje. Dejal je, da ne podpira vlade, a da lahko novo oblikuje samo nekdo s politično večino.

Glede vprašanja morebitne alternative vladi je Pahor novinarjem dejal, da gre mogoče za eno najpomembnejših vprašanj, ki so se zastavila v tej kampanji. Meni, da samo pozivanje k temu, naj ta vlada odstopi, ni dobro, ker se bo Slovenija znašla v kaotični situaciji.

"Naj bom torej jasen, vsi smo zamenljivi, tudi ta vlada, vendar mora biti alternativa zanjo in alternativa je, zelo jasno moram to povedati, če se pojavi kandidat za sestavo vlade in dobi politično večino v parlamentu. V tem primeru pa je alternativa. Zato pravim, da zdaj v tem hipu ne vidim alternative," je dejal Pahor.


"Jaz nisem advokat te vlade. Vendar moram tudi povedati, da kot bodoči predsednik ne bom dežuren kritik te vlade. Če se bo pokazal nekdo, ki bo imel politično večino in bo torej prepričal večino poslancev, da uživa večje zaupanje od te vlade, bo ta mandat tudi dobil," je dejal Pahor in dodal, da je prvi, ki ima to pravico znova poskusiti, prvak Pozitivne Slovenije Zoran Jankovič, ker je zmagal na volitvah.

Sicer pa je v okviru kampanje minuli teden govoril z več prvaki političnih strank, ker se pripravlja na morebitno zmago na predsedniških volitvah 2. decembra, da bi kasneje lahko čim prej opravili "neke stvari, ki so pomembne". Pahor je danes dejal tudi, da nikoli ni sodeloval z nekdanjo službo državne varnosti, prav tako je ponovil, da nikoli ni jemal drog.

V okviru delovne brigade Skupaj za skupno je Pahor danes pomagal sanirati posledice nedavnih poplav in divjanja hudournikov, ki so v Črni na Koroškem in okolici poškodovali številne ceste in mostove. Spremljalo ga je več prostovoljcev in podpornikov, med drugim predsednik Demokratske stranke Slovenije Mihael Jurak, ki mu je s tem izrazil podporo stranke. Pahor pa je povedal, da mu je podporo izrazil tudi prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič in da je vesel sleherne podpore.