benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor: Slovenija ni v vojni, je ena najbolj varnih državna svetu

Deli na:
Pahor: Slovenija ni v vojni, je ena najbolj varnih državna svetu

Foto: Bobo

Slovenija ni v vojni, je v posebni izjavi za Televizijo Slovenija dejal predsednik republike Borut Pahor. "Slovenija je ena najbolj varnih držav na svetu in naši organi si prizadevajo, da bi tako tudi ostalo," je o tem, ali je po petkovih terorističnih napadih v Parizu ogrožena tudi Slovenija, poudaril predsednik.

Slovenija je po Pahorjevih besedah tako kot vseh drugih 27 članic EU sklenila pomagati Franciji, ki se bori s terorizmom. "Kakšna bo oblika te pomoči, bomo ugotovili po pogovorih s francoskimi oblastmi. Ne moremo reči, da je ogroženost po terorističnih napadih v Parizu manjša, vendar pa tudi nimamo nobenih oprijemljivih informacij, da bi bila ta ogroženost kaj bistveno povečana," je še dejal predsednik.

Krvavi teroristični napadi so Pariz pretresli minuli petek, ko je več napadalcev na različnih lokacijah izvedlo napade z eksplozivom in strelnim orožjem. Po zadnjih podatkih so zahtevali 129 življenj, 221 ranjenih ostaja v bolnišnicah. Največ žrtev, 89, je terjal napad v koncertni dvorani Bataclan. En človek je umrl v bližini stadiona Stade de France v predmestju Saint-Denis, preostali pa so izgubili življenje v več lokalih v vzhodnem delu Pariza.

Po doslej znanih podatkih je v napadu sodelovalo osem napadalcev - sedem se jih je razstrelilo, osmega, Salaha Abdeslama, ki naj bi bil na begu, pa policija še vedno išče. Videoposnetek dogajanja naj bi sicer po nekaterih podatkih potrdil obstoj še devetega napadalca. Odgovornost za napade je prevzela skrajna Islamska država.