franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kandidati za šefa nacionalke: Filli, Pirc Musarjeva, Biziljeva...

Deli na:
Kandidati za šefa nacionalke: Filli, Pirc Musarjeva, Biziljeva...

Foto: Bobo

Že pred časom je ponovno kandidaturo za mesto generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) napovedal zdajšnji direktor Marko Filli, včeraj pa sta v izjavi za STA svoji direktorski kandidaturi potrdili tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in odgovorna urednica tretjega programa nacionalne televizije Ljerka Bizilj.

Rok za oddajo kandidatur se bo po razpisu, ki ga je programski svet RTVS objavil 26. februarja, iztekel včeraj opolnoči. Koliko pisnih vlog je doslej prispelo, razpisna komisija za zdaj ne razkriva. Podatek o številu vlog bo znan predvidoma v sredo. O izidu razpisa bodo kandidati obveščeni v roku 30 dni od dneva objave razpisa.

Pirc Musarjeva je dejala, da je kandidaturi priložila obsežen program dela, računa pa na podporo vseh tistih, ki verjamejo v njeno vizijo razvoja RTVS. Po njenih besedah nihče ni tako naiven, da bi se odločil za takšno funkcijo, ne da bi prej preveril, ali je izvoljiv.

Ni pa Pirc Musarjeva želela govoriti o imenih članov programskega sveta, na podporo katerih računa. Dodala je, da za zdaj tudi še ni čas, da bi govorila o vsebini svojega programa.

Biziljeva pa je poudarila, da kandidira iz upora proti razmeram, v katerih je RTVS. Na vprašanje o podpori, na katero računa, pa je ogovorila, da ne zna in tudi ne želi lobirati. Tudi Biziljeva za zdaj ni želela govoriti o vsebini svojega programa.

Filliju se bo štiriletni mandat iztekel zadnje dni maja. Kot pravi, želi najprej uresničiti načrte, ki si jih je zadal že za zdajšnji mandat, a je zanje zmanjkalo časa, predvsem zaradi zunanjih pretresov. Če bo še naprej vodil nacionalno RTV hišo, tudi ne izključuje kadrovski menjav v vodstvu zavoda, je dejal v pogovoru za včerajšnje Delo.

Kot morebitna kandidata za direktorsko mesto sta se v javnosti omenjala tudi direktor Televizije Slovenija Janez Lombergar in direktor STA Bojan Veselinovič, ki pa sta kandidaturi že zanikala. Da se ne bo odločil za kandidaturo, je včeraj v izjavi za STA dejal televizijski novinar Janez Možina, ki je bil pred leti tudi direktor nacionalne televizije.

Kandidat sicer mora za izvolitev dobiti absolutno večino svetniških glasov, to je 15. Kdaj se bo sestal programski svet, da glasuje o novem generalnem direktorju RTVS, še ni dokončno odločeno. Za zdaj še vedno kot datum seje velja 31. marec, ki pa naj bi bil zaradi zasedenosti nekaterih svetnikov pod vprašajem.

Novi generalni direktor bo moral kmalu po nastopu mandata s soglasjem svetnikov imenovati direktorja televizije in radia. Lombergarju se štiriletni mandat izteče marca prihodnje leto, direktorju Radia Slovenija Mihi Lamprehtu pa oktobra letos.