najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor snubi katarske poslovneže za vlaganja v Sloveniji

Deli na:
Pahor snubi katarske poslovneže za vlaganja v Sloveniji

Foto: Bobo

Predsednik republike Borut Pahor je ob zaključku delovnega obiska v Katarju danes v Slovenskem središču na prireditvi "Priložnosti v Katarju in Sloveniji" nagovoril katarske in slovenske gospodarstvenike. Ob tem je Slovenijo predstavil kot privlačno poslovno in investicijsko destinacijo, so sporočili iz urada predsednika republike.

Pahor je v predstavitvi izpostavil namero po vsestranski krepitvi odnosov med Slovenijo in Katarjem, zlasti na gospodarskem področju, saj je bilo doslej sodelovanje relativno skromno. Poudaril je, da je Slovenija zanesljiva in privlačna investicijska destinacija, še posebej za naložbe v turizem, promet in infrastrukturo. Katarske poslovneže je povabil, da investirajo v Slovenijo.

Ob tem je slovenski predsednik katarskim poslovnežem predstavil predstavnike slovenske gospodarske delegacije.

Na poslovnem srečanju je državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti predstavil strateške prednosti Slovenije kot investicijske destinacije, slovenski udeleženci pa so imeli priložnost za samostojne predstavitve svojih dejavnosti, izdelkov in načrtov ter za navezovanje neposrednih stikov s svojimi potencialnimi partnerji.

Pahor je sicer častni pokrovitelj projekta Slovensko središče - I feel Slovenia, ki je namenjeno promociji Slovenije in slovenskega gospodarstva v Katarju v času svetovnega rokometnega prvenstva.

Blagovna menjava med Slovenijo in Katarjem je leta 2013 znašala 6,5 milijona evrov. V prvih osmih mesecih leta 2014 pa se je blagovna menjava v primerjavi z istim obdobjem leta 2013 povečala za petkrat.

Predsednik republike je delovni obisk v Katarju začel v četrtek, med drugim pa se je sestal s katarskim emirjem Tamimom bin Hamado bin Kalifo al Tanijem.